يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳
ساعت : ۰۸:۴۵
کد خبر: ۷۲۴۷۱
|
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۶
یادداشت/

دی‎؛ماه افزایش مرگ‎ومیرها

ماه دی را از تمام ماه‌های سال، مرگبارتر و ناخوشایندتر است و بررسی‌های کارشناسان برای رسیدن به علل این آمار ناخوشایند، سه عامل مهم را برای رسیدن به این اتفاق نشان می‌دهد.
شهر-یادداشت

مجتبی عبدالهی- معاون خدمات شهری شهرداری تهران

همزمان با رسیدن ماه دی، همکاران ما در سازمان بهشت زهرا، دچار غمی عجیب می‌شوند. غمی که از تجربه‌های کاری این سال‌ها می‌آید و می‌گوید؛ دی ماه، ماه بالا رفتن آمار مرگ و میر است.

آماری که آنقدر بالا می‌رود که ماه دی را از تمام ماه‌های سال، مرگبارتر و ناخوشایند می‌کند. بررسی‌های کارشناسان برای رسیدن به علل این آمار ناخوشایند، سه عامل مهم را برای رسیدن به این اتفاق نشان می‌دهد.

تصادفات جاده‌ای در جاده‌های خیس و لغزنده و آلودگی هوا، در فهرست این دلایل در مرحله دوم و سوم است و برای مرحله اول، گاز co2 و بخاری‌هایی که قرار است عامل گرمابخش خانه‌ها شوند، معرفی شده است.

بخاری‌های قدیمی، نصب غلط و بدون توجه به نکات ایمنی، دلیل اصلی مرگی است که سراغ شهروندان می‌آید. در این سال‌ها با همراهی سازمان‌ها و ارگان‌های مربوطه تلاش کردیم، تا درباره این اتفاق ناخوشایند، اطلاع‌رسانی کنیم. اما از نقطه‌ای به بعد، دست ما مدیران بسته می‌شود.

فرهنگ‌سازی و اجرای برنامه‌های مدیریتی مثل کنترل ضریب اطمینان وسایل گرمایشی، کارهایی است که از دست ما مدیران برمی‌آید و آن‌سوی داستان، شهروندانی هستند که باید به این اطلاع‌رسانی، توجه کنند و خانه‌هایشان را ایمن سازند.

ما مدیران تا بیرون در خانه‌ها اجازه ورود داریم و کنترل کیفی وسایل گرمایشی هرخانه، دیگر دست ما نیست. اینجاست که آگاهی شهروندی و تعهد شهروندی، لازمه اجرای برنامه‌های ما می‌شوند.

شهروندان تهرانی باید بدانند که حادثه، نزدیک به آن‌هاست و کمی توجه و مسئولیت به زندگی خود، خانواده و همسایه‌ها، فاجعه‌ای مثل بالا رفتن آمار مرگ و میر در فصل سرما را از بین می‌برد. هشدارها، باید جدی گرفته شود تا درها به روی فاجعه‌ای که در حال وقوع است، بسته شود. 

نظر شما