در رونمایی از کتاب «ارتباطات انسانی»
محسنیان راد: بحران ارتباطات داریم نه رسانه!
محسنیانراد در مراسم رونمایی از آخرین کتاب خود گفت: مهمترین مشکلات در جامعه و حتی مناسبات خانوادگی به ارتباطات برمیگردد و ما اکنون بحران ارتباطات داریم نه رسانه.
به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای رسانه؛ مراسم رونمایی از کتاب «ارتباطات انسانی» سهشنبه 13 اسفند ماه با حضور دکتر مهدی محسنیانراد نویسنده این کتاب ، حسامالدین آشنا(مشاور فرهنگی رءیس جمهور)، دکتر داریوش نوروزی (استاد دانشگاه)، دکتر میر عابدینی( استاد دانشگاه)، حجتالاسلام و المسلمین دکتر سیدطاها مرقاتی (قائم مقام سازمان سمت)، سید غلامرضا کاظمیدینان (رئیس انجمن روابط عمومی ایران)، امیرعباس تقیپور (نائبرئیس انجمن روابط عمومی ایران)، جمعی از اساتید علوم ارتباطات و اصحاب رسانه در چهل و یکمین نشست زرین قلم فرهنگسرای رسانه برگزار شد.
در این نشست که برادر دکتر معتمدنژاد نیز حضور داشت مراسم با پخش کلیپی از آخرین سخنرانی دکتر معتمدنژاد در مراسم تجلیل از دکتر محسنیانراد آغاز شد .
دکتر حسامالدین آشنا : نقد خود از نقد دیگران سختتر است
در ادامه مراسم دکتر حسامالدین آشنا مشاور فرهنگی رئیسجمهور، پس از گرامیداشت یاد و خاطره زنده یاد دکتر معتمدنژاد گفت: اگر مرحوم کاظم معتمدنژاد امروز در این مراسم بودند قطعاً این جلسه به گونهای دیگری برگزار میشد.
وی افزود: خلق آبرو برای یک رشته حتی دشوارتر از خلق آن رشته است، چه بسا دانشآموختگانی از خارج از کشور بازگشتهاند و نظر مدیرانی را جلب کرده و توانستهاند رشتههایی را ایجاد کنند.

به گفته آشنا، چه بسا رشتههایی که سالیان سال در یک کشور حضور دارند، اما محترم نیستند، رشتههایی هم هستند که به واسطه وجود کسی که خوب آموخته دانش آن با جانش آمیخته، مردمدار است و دانشجو پرور، یک رشته محوری عاطفی پیدا میکند.
مشاور رئیسجمهور با بیان اینکه تألیف کتابهای درسی سختترین نوع تألیفات هر رشته علمی است، افزود: این کتابها هستند که به رشتهها هویت میدهند. محسنیانراد تلاش کرد که کتابی را تألیف کند تا مرجع درسی بسیاری از رشتهها باشد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: همواره جای خالی یک کتاب درسی جدی در حوزه ارتباطات انسانی خالی بود. کتابی که ویژگی اول آن این است که شبیه ساختار کتابهای درسی روز دنیاست. جامعیت و به روز بودن ویژگی دوم آن است که بسیار اهمیت دارد.
آشنا ویژگی سوم کتاب ارتباطات انسانی را انتقال تجربیات بومی و ایرانی دانست و اضافه کرد: برای این منظور لازم بود آزمایشهایی انجام شود که ارزش مقایسه با علم روز دنیا را داشته باشد. تا به امروز هیچ مؤلفی جسارت استفاده از روش آزمایشی را در ارتباطات نداشته است.
وی توضیح داد: محسنیانراد با ارائه گزارشهایش در این کتاب نقدی به متخصصان ارتباطات جهان دارد. ما با مؤلفی که متخصص فرهنگ و ارتباطات است روبه رو هستیم. این کتاب میراث جهانی را نادیده نگرفته اما به آن هم بسنده نکرده و تجربیات بومی را وارد آن کرده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق ضمن بیان این که نقد خود از نقد کردن دیگران سختتر است تأکید کرد: محسنیانراد در این کتاب خودش را نقد کرده و برخی از مسائلی را که در گذشته بر آن تأکید داشته را امروز به نوعی دیگر توضیح میدهد. او به راحتی خودش را نقد میکند در حالی که خیلیها حتی نمیتوانند نقد را تحمل کنند.
آشنا ادامه داد: این کتاب ، درسی هست اما از آن گونه که باید باشد نه آن که در بازار کتاب وجود دارد. یک نفر به تنهایی کاری را انجام داده که مؤسسات پژوهشی با دهها پژوهشگر انجام میدهند. این کتاب ویراسته است، یعنی هم آراسته است و هم پیراسته. در هنگام خواندن آن شما احساس نمیکنید با مؤلف فاصله زیادی دارید، چون قدم به قدم با شما پیش میرود.

دکترداریوش نوروزی: کتاب ارتباطات انسانی میتواند به ما کمک کند تا جامعه را به هم متصل کنیم
در ادامه دکتر داریوش نوروزی با بیان این که هیچچیز برای تدریس و افزایش یادگیری بهتر از کاربرد تمثیل نیست، افزود: کتاب ارتباطات انسانی پر از تمثیل است. با داشتن 219 منبع لاتین و 27 منبع فارسی مرجعی مهم برای ما تلقی میشود. چرا که باید این کتابها خوانده، بومی و ایرانی- اسلامی شده و در نهایت نوشته شود.
وی توضیح داد: این کتاب میتواند به ما کمک کند تا جامعه را به هم متصل کنیم. چراکه تنها برای دانشجویان و استادان مناسب نیست بلکه برای همه مردم کاربرد دارد.
دکترمحسنیانراد: شرط حل بحران ارتباطات،گوش دادن و شنیدن حرف طرف مقابل است
مهدی محسنیانراد، نویسنده کتاب ارتباطات انسانی، در ادامه مراسم رونمایی از کتاب"ارتباطات انسانی" گفت: ارتباطات در ایران مدعیان زیادی دارد. در سالهای گذشته بلاهای زیادی بر سر دانش ارتباطات آمده است به گونهای که همه اقشار جامعه درباره ارتباطات ادعا داشتند و این ادعاها بلاهای زیادی بر سر این رشته آورد.
محسنیانراد گفت: ما در ایران بحران ارتباطات داریم که شرط حل این بحران، گوش دادن و شنیدن حرف طرف مقابل است.
محسنیانراد افزود: ارتباطات زمانی در هر جامعهای خوب و مناسب شکل میگیرد که بین مردم فاصله وجود نداشته باشد و بحرانی که لایههای جامعه را در برگرفته، از بین برود.
این نشست با رونمایی از کتاب "ارتباطات انسانی" و امضا لوح یاد بود توسط میهمانان پایان یافت.

گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت نام موکبهای مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایتهای ایرانی، اینبار با زبانهای مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش میشود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاهحسینی
«مادران قصهگو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضاهای تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دورههای تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بینالمللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهانآرا
همایش بزرگ مثنویخوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفانپور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز میشود
اختتامیه پویش «مادران قصهگو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار میشود
نامزدهای بیستوسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالنهای پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بیباک» در فرهنگسرای فردوس