جمعه ۳۰ شهريور ۱۴۰۳
ساعت : ۰۳:۱۸
کد خبر: ۷۷۴۱۹
|
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۲
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران:

استفاده از زباله برای تولید برق در استان تهران

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از راه اندازی سه سازمان مدیریت پسماند و همچنین همکاری با چین برای راه اندازی سه مرکز تولید برق از زباله در این استان خبر داد.
به گزارش شهر، محمد هادی حیدرزاده عصر شنبه در حاشیه نشستی که به منظور بررسی مسائل زیست محیطی شهرستان پردیس در محل جلسات فرمانداری برگزار شد در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: مدیریت پسماند یکی از مهمترین برنامه هایی است که باید بدان توجه داشت.

این مسئول از راه اندازی سه سازمان مدیریت پسماند در استان تهران خبر داد و گفت: طبق مصوبات کارگروه مدیریت پسماند، این سه سازمان در مناطقی با محوریت شهرستان های اسلامشهر و رباط کریم، شهرستان ورامین و همچنین شمال شرق استان تهران راه اندازی می شوند.

حیدرزاده ادامه داد: با وجود سازمان های یاد شده، مدیریت جامعی بر امور پسماندها اعمال می شود، اما تا تحقق این هدف مهم باید ایستگاه انتقالی در پردیس با هماهنگی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران ایجاد شود.

همکاری با چین برای راه اندازی سه مرکز تولید برق از زباله

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران همچنین از راه اندازی سه مرکز تولید برق از زباله در این استان طی همکاری با شرکتی چینی خبر داد و گفت: یکی از اهداف مورد نظر در استان تهران راه اندازی مراکز زباله سوزِ تولید کننده برق است.

وی تصریح کرد: طی هفته های آینده سفری با حضور مهندس کریمی به کشور چین خواهیم داشت تا تفاهم ها در خصوص طرح یاد شده با شرکت مورد نظر نهایی شود.

این مسئول ادامه داد: یکی از نقاط مد نظر مجموعه اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران برای راه اندازی مرکز زباله سوز مولد برق، شهرستان پردیس است تا کمی از بار مشکلات این خطه کاسته شود.

روستا محل تولیدات صنعتی نیست

حیدرزاده با بیان اینکه مناطق روستایی محل ایجاد مراکز تولید صنعتی نیستند، اظهار داشت: یکی از نکات مهم در مناطق روستایی توسعه بر مبنای طرح هادی روستایی است، از این رو این طرح باید به عنوان سند مدیریت یک روستا مورد تأکید قرار گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران ادامه داد: گرچه شکی نیست که مناطق روستایی محور تولید هستند اما نباید فراموش کرد که این نواحی ارزشمند محل تولید صنعتی قلمداد نمی شوند بلکه باید چرخه تولید روستا به سمت و سوی امور کشاورزی و صنایع وابسته به آن سوق داده شود.

وی اضافه کرد: شاید برخی تولیدی های قدیمی در مناطق روستایی بتوانند به کار خود ادامه دهند اما این ذهنیت که چون روستا محور تولید است پس می توان هر صنعتی را در آن دایر کرد، فکر نادرستی است.

ارزش افزوده بیشتر اراضی پردیس با رعایت اصول زیست محیطی

حیدرزاده با تأکید بر ضرورت تلاش برای توسعه جاذبه های گردشگری شهرستان پردیس با رعایت اصول زیست محیطی خاطرنشان کرد: مسیر رو به رشد شهرستانی مانند پردیس باید با تعامل و همکاری میان مجموعه های اجرایی و خدماتی استانی و شهرستانی به گونه ای پیش رود که با کمترین آسیب و صدمه به محیط زیست همراه شود.

به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران، در صورت فقدان تعامل و همکاری مناسب میان مجموعه های شهرستانی و استانی، تکرار وقایع پیش آمده گذشته برای دیگر کلانشهرهای کشور در خصوص پردیس نیز پیش بینی دور از ذهنی نیست.

وی ادامه داد: پردیس با اجرای برنامه های زیست محیطی در راستای حفظ طبیعت خود می تواند به جاذبه ای گردشگری و همچنین منطقه ای سکونتگاهی تبدیل شود، با چنین تدبیری ارزش افزوده اراضی شهرستان نیز با افزایش بیشتری همراه می شود.

این مسئول، پیامدی مثبت همچون تبدیل شرایط آینده پردیس به لواساناتی دیگر را نتیجه توسعه ای همراه با توجه به شاخص های حفظ محیط زیست دانست و گفت: منطقه لواسانات از شهرستان شمیرانات با برنامه یا بدون برنامه به منطقه ای صنعتی بدل نشد.

حیدرزاده تصریح کرد: بدین ترتیب لواسانات به هر روی کاربری خود را به عنوان ناحیه ای تفرجگاهی، نقطه هدف گردشگری و بعدها سکونتگاهی حفظ کرد و در سایه چنین امر مهمی امروز بهای اراضی در این منطقه از استان تهران گران تر از دیگر نقاط کشور و حتی برخی کشورهای منطقه است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران ادامه داد: شهرستان پردیس نیز با الگوبرداری از شیوه مذکور یعنی توسعه ای بر مبنای حفاظت محیط زیست و طبیعت بکر منطقه می تواند در آینده به لواسانی دیگر تبدیل شود.

وی اظهار امیدواری کرد تا همه تصمیم گیری های مجموعه فرمانداری و سایر دستگاه های خدماتی و عمرانی شهرستان پردیس با نگاهی زیست محیطی و در راستای حفاظت از این هدیه الهی صورت گیرد.

پلمب صنایع آلاینده

حیدرزاده در ادامه این نشست از پلمب برخی صنایع و مراکز آلاینده خبر داد و گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه اخطار، تذکر و توصیه های خود را ادامه می دهد، اما در بعضی موارد به سمت پلمب مراکزی از این دست نیز حرکت می کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران اضافه کرد: مطالبه امروز سازمان محیط زیست از مجموعه های اجرایی در شهرستان های استان تهران عدم ارائه خدمات به چنین اماکن و مراکزی است و موضوع یاد شده طی چند وقت گذشته در پردیس افزایش داشته است.

وی ادامه داد: قصد از اعمال چنین اقداماتی ایجاد خلل در مباحث تولید و اشتغال به عنوان یکی از دغدغه های مهم مردم نیست بلکه این عدم ارائه خدمات موجبات تلاش بیشتر مراکز مذکور برای تطبیق خود با مقررات و اصول زیست محیطی را فراهم می سازد.

این مسئول تصریح کرد: هدف از اجرای طرح های مورد اشاره تحقق و حفظ یکی از مهمترین حقوق شهروندی یعنی تنفس در هوایی سالم تر و بهتر است، اداره کل محیط زیست استان تهران در کنار تلاش برای حفظ حق یاد شده در مسیر توسعه شهرستان های استان و افزایش فرصت های کارآفرینی در آنها خود را در کنار مجموعه های اجرایی می بیند.

نظر شما