کد خبر: ۷۸۷۹۱

رییس جمهوری در جمع استادان، محققان و هنرمندان برجسته کشور:

حفاظت از هنر به معنای مومیایی کردن فرهنگ نیست

دكتر حسن روحانی پیش از ظهر یکشنبه در مراسم تجلیل از استادان، محققان، هنرمندان برجسته و نخبه کشور از ۱۹ استاد برجسته کشور با اهدای جایزه علامه طباطبایی و ۹ نفر از نخبگان هنری با اعطای جایزه شهید آوینی تجلیل کرد.

به گزارش شهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری،حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی یکشنبه در مراسم تجلیل از استادان، محققان و هنرمندان برجسته و نخبه کشور گفت: برای شکوفایی کشور همه باید پا به صحنه بگذارند و بدانند که کشور نیازمند و اتفاق نظر بر سر اولویت‌ها، عمل، تحرک و وحدت است و با شعارزدگی و گفتار درمانی درست نمی‌شود.

رییس جمهوری افزود: آموزش صحیح و عقلایی، نظم و قانونگرایی، فرهنگ کار و تلاش و دلبستگی و وابستگی به کشور اصول ثابت پیشرفت در همه کشورهاست و ما باید با اتکا بر این اصول برای دستیابی به توسعه کشور در اولویت‌ها اتفاق نظر داشته باشیم.

دکتر روحانی ادامه داد: جامعه‌ای که در تعیین اولویت‌هایش چند پاره شده باشد و در ریل‌گذاری توسعه کشور دچار افتراق نظر باشد، در دستیابی به اهداف خود ناموفق است.

رییس جمهور با بیان اینکه ایجاد رونق اقتصادی، خروج از رکود و رشد حداقل پنج درصدی کشور می‌تواند مبنای وحدت نظر همه اقشار و گروه‌های سیاسی جامعه قرار بگیرد، اظهار کرد: شعاردرمانی و گفتار درمانی گره‌ای از مشکلات کشور نمی‌گشاید بلکه باید با برنامه‌ریزی و وحدت بر سر اصول و پایبندی به لوازم آن زمینه‌های رفاه ملت و توسعه همه جانبه کشور را فراهم آوریم.

دکتر روحانی افزود: کشورهایی به توسعه دست می‌یابند که میان دولت، مجلس، انجمن‌های صنفی و بخش خصوصی و نخبگان آن اتصال وجود داشته باشد و اگر قرار باشد مجلس راهی جدا برای تدوین قانون در پیش بگیرد، دولت مسیر دیگری برای اداره کشور برگزیند، انجمن‌های صنفی فقط برای منافع اعضای خود تلاش کند و نخبگان بدون توجه به نیازهای کشور بیاندیشند، ما نخواهیم توانست به آرمان‌های خود دست پیدا کنیم.
دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنانش از قدرت ملی و ثروت ملی به عنوان دو روی یک سکه یاد کرد و با اشاره به اینکه هدف از نخبه و نخبگی در سطح ملی تولید قدرت و ثروت است گفت: بدون تردید برای آنکه در مدار توسعه قرار بگیریم نیاز به علم، دانش، فناوری، تجربه، اختراع و اکتشاف داریم و این امور جز با حضور نخبگان در عرصه‌های مختلف فراهم نخواهد شد.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: کشورهای دارای جاذبه برای نخبگان بیش از سایر کشورها در مسیر تعالی قرار دارند و مایه تأسف است که شرایط کشور ما بگونه‌ای است که نمی‌توانیم حتی نخبگان خود را جذب کنیم و از توانمندی‌های آنان به نفع ایران بهره‌برداری کنیم.

رییس جمهوری با انتقاد از کسانی که با میکروسکوپ و تلسکوپ به دنبال نقطه‌ای در زندگی افراد برای سیاه‌نمایی می‌پردازند گفت: نمی‌توان نخبگان را به بهانه‌های ناچیزی نظیر قومیت، مذهب و اعتقاد سیاسی کنار گذاشت زیرا برای پرورش نخبگان زمان و سرمایه بسیاری هزینه شده است.

دکتر روحانی با بیان اینکه هیچ کس در کنار گذاشتن افرادی که به نظام و کشور دلبستگی ندارند تردید نمی‌کند، تصریح کرد: باید برای جذب همه نخبگان ایرانی که دل در گرو توسعه این مرز و بوم دارند و علاقه مند به حضور در کشور هستند، تلاش کرد و از آرا و نظرات آنها ولو به صورت موقت بهره جست.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: برای جذب نخبگان باید سعه صدر بیشتری داشت تا حضور آنها در کشور پررنگ‌تر شود . دولت نیازمند تجارب و دانش آنها در حوزه‌های اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی، فرهنگ و هنر است.
رییس جمهوری همچنین به همکاری کشورهای در حال رشد یا توسعه یافته در قالب اتحادیه‌های منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: ده‌ها طرح و پروژه در دنیا وجود دارد که پشتیبان آن صنعت جهان است و ما باید همچون سایر کشورها در این طرح‌ها سهم داشته باشیم.
دکتر روحانی افزود: جمهوری اسلامی ایران باید تلاش کند در پروژه‌های عظیم و بزرگ جهانی نقش داشته باشد در غیر این صورت فرصت و جای خود را در این رقابت به کشورهای دیگر خواهد داد.
رییس جمهوری انزوای نخبگان و عدم حضور آنها در طرح‌ها و فناوری‌های نوین را فراتر از انزوای سیاسی توصیف کرد و با بیان اینکه دنیای امروز ما کاملاً متفاوت با دنیای فردا خواهد بود گفت: نخبه کسی است که نه تنها امروز را می‌بیند بلکه حوادث فردا را پیش‌بینی می‌کند و برای امروز و فردا برنامه‌ریزی دارد.
دکتر روحانی با تاکید بر فراهم شدن فضای کار برای نخبگان از سوی بنیاد علمی نخبگان، حمایت از ابداعات و نوآوری‌های نوین به منظور شکل گرفتن روند پروژه‌ها را خاطرنشان ساخت و خواستار حضور خود نخبگان در صحنه و ارایه راهکار در زمینه‌های مختلف شد. رییس جمهوری گفت: باید به نخبگان در بخش صنعت، کشاورزی و سیاست اطلاعات لازم را ارایه کرد و از آنها خواست تا با طرح و راهکارهای علمی دولت را یاری نمایند.
دکتر روحانی همچنین لزوم باز آفرینی فرهنگ در دوره کنونی را یادآور شد و گفت: حفاظت از هنر به معنای مومیایی کردن فرهنگ نیست بلکه باید فرهنگ را پرورش داد و بالنده کرد تا شاهد شکوفایی علم، دانش و فرهنگ در این کشور باشیم.
در ابتدای این مراسم از اساتید نخبه علمی سومین دوره جایزه استاد علامه طباطبایی و نخبگان هنری دومین دوره جایزه شهید آوینی تجلیل شد.

منبع: بانی فیلم

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس
صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۴