کد خبر: ۷۹۹۷۷

به بهانه برگزاری پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر/4

سیروس الوند: سینمای شهری روابط انسان‌ در شهر را به تصویر بکشد

سیروس الوند معتقد است سینمایی که وقایع آن توسط انسان‌ها در شهر می‌گذرد و روابط انسان‌ها را در جوامع شهری به تصویر می‌کشد، سینمای شهری است.

به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سیروس الوند درباره سینمای شهری گفت: ممکن است یک فیلم شهری تنها در یک ساختمان ساخته شده باشد در این صورت هم می توان اسم آن را فیلم شهری گذاشت زیرا آدم‌های فیلم آدم‌هایی هستند که فرهنگ شهری پیدا کرده اند.
 
کارگردان «این سیب هم برای تو» گفت: علت اینکه شهرها، در سینما مطرح می‌شوند، مسائلی است که به صورت ویژه در آنها وجود دارد و اگر به نحو مناسبی به این مسائل پرداخته شود، می‌تواند برای مخاطب جالب و جذاب باشد.
 
وی با اشاره به طبقه بندی سینمای شهری نیز گفت: معمولا فیلم های شهری در ایران و جهان با سه رویکرد به مسائل شهری نگاه می کنند. فیلم هایی که با نگاه خاص مسائل شهری را زیر ذره بین می‌برند. فیلم‌هایی که از شهر تنها به عنوان یک «لوکیشن» استفاده می کنند و فیلم‌هایی که در کنار مطرح کردن مسائل شهر، موضوع‌های دیگر را نیز بررسی می‌کنند.
 
الوند همچنین بیان کرد: درباره فیلم‌های شهری باید توجه  داشت که علاوه بر آسیب‌ها و انحراف‌های اجتماعی به زیبایی‌های شهرها نیز، در این نوع فیلم‌ها توجه شود.
 
کارگردان «پرتقال خونی» در ادامه گفت: سینمای شهری به صورتی که می‌شناسیم در دهه 60 در فرانسه شکل گرفت. در واقع به دلیل اینکه فیلم‌ها را با هزینه کمتری بسازند از دکور خارج شدند و در داخل شهرها به فیلمبرداری پرداختند درست چیزی شبیه نئورئالیزم ایتالیا.
 
الوند افزود: در دنیا فیلم‌های شهری زیادی ساخته شده‌اند که بسیار هم ماندگار شده‌اند. مانند «دزد و دوچرخه» ویتوریو دسیکا که نمونه بارز یک فیلم شهری است و یا «از نفس افتاده» ژان لوک گدار محصول کشور فرانسه که از فیلم‌های کلیدی سینمای شهر محسوب می‌شود و در ایران هم سینمای شهری با فیلم هایی «خداحافظ رفیق»، «تنگنا» شکل گرفت که بسیار هم مورد توجه قرار گرفتند.
 
وی ادامه داد: امروز من معتقدم فیلمی را می‌توانیم فیلم شهری بنامیم که زائیده مناسبات آدم‎ها در شهرباشد. به عنوان مثال، آدمی که برای تغییر مکان در حدود دو ساعت در ترافیک باشد با کسی که در روستا زندگی می‌کند تفاوت زیادی دارد. این ها مواردی است که باید بسیار موشکافانه در فیلمنامه یک فیلم شهری به آن توجه شود.
 
کارگردان «دست های آلوده» خاطرنشان کرد: مهمترین نهادی که می‌تواند متولی سینمای شهری باشد شهرداری است که تا به امروز هم همکاری‌های خوبی در این زمینه انجام داده است. سال‌های گذشته هم شاهد بودیم که جشنواره فیلم شهر توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شده است. حتی در دوره ای شهرداری به جشن کانون کارگردان ها هم کمک می‌کرد که این امر باید ادامه دار باشد.
الوند با بیان اینکه ضروری است تا جشنواره فیلم شهر هر سال برگزار شود گفت: البته در این جشنواره باید توجه داشت تا در بخش های انتخاب، داوری‌ها و سیاست‌گذاری‌ها از کارشناسان با تجربه در این زمینه استفاده کنند مخصوصا کسانی که این روزها در سینما فعالیت چشمگیری دارند.
 
وی با بیان اینکه بین مدیران و فیلمسازان شهری باید تعامل وجود داشته باشد، گفت: مدیران باید فیلمسازان را در جریان موضوعات مورد نظرشان قرار دهند و اجازه دهند فیلم سازان با نگاه خود مسایل را پردازش کنند. وظیفه هنرمند اندیشیدن به موضوع‌های مختلف است و تنها باید مضامین مورد نظر را به آنها یادآوری کرد زیرا در این صورت آثاری قابل تامل تولید خواهد شد.
 
پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و به دبیری سیاوش حقیقی برگزار می شود.
 
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت‌ نام موکب‌های مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس