عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی مطرح کرد:
تهران جایگاه خود را در سینمای ایران پیدا نکرده است
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران و عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی این شورا معتقد است: شهر تهران هنوز جایگاه اصلی خود را در سینمای ما نیافته است و تا افق قابل قبولمان در این حوزه فاصله داریم و این موضوع یکی از نقشها و رسالتهایی است که از جشنواره بینالمللی فیلم شهر انتظار میرود.
به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران؛ الهه راستگو در خصوص اینکه تاکنون چه میزان در فیلمهای سینمایی مشکلات شهری به تصویر کشیده شده است، گفت: سینمای ایران به ویژه پس از انقلاب اسلامی در مسیر رشد و تعالی قرار گرفت و مسایل اجتماعی به خوبی توانستند جایگاهی قابل اعتنا برای خود در این سینما پیدا کنند، پرداختن به مسایل حوزه شهری نیز در سینمای ایران همواره مورد توجه اهالی سینما بوده است و هر چند میتوان دورههای خاصی از افول و یا رشد این دست سینما را به تماشا نشست اما میتوان بازتابی از وضعیت شهرمان را در بیشتر فیلمهای سینمایی به طور مستقیم یا غیر مستقیم مورد مطالعه قرار دهیم، البته باید در مجالی دیگر به این موضوع پرداخت که چه میزان از این تصاویر شهری با واقعیت جامعه سازگار است و یا راجع به نگاه به شهر در سینما بیشتر سخن گفت.
به گفته وی؛ شهر و سینما از یکدیگر جدا نبوده و نیستند و میتوان با تحلیلهایی دقیق، شناختی جامع از این موضوع به دست آورد، البته اگر به طور تخصصیتر به موضوع شهر نگاه کنیم نیازمند توجه بیشتری از سینما خواهیم بود، سینما و شهر میتوانند به عنوان دو سوی رابطهای ارزشمند و موثر در مسیر تعالی زندگی امروزی مورد توجه قرار گیرد.
عضو شورای شهر درباره اینکه جشنواره بینالمللی فیلم شهر چه میزان میتواند به عنوان حامی فیلمهای شهری به مشکلات شهر بپردازد، گفت: بیتردید جشنواره فیلم شهر میتواند در گام نخست به عنوان تلنگری قابل اعتنا برای اهالی سینما باشد تا به موضوعات مرتبط به شهر نگاهی جدیتر داشته باشند، این جشنواره میتواند در گامی دیگر مشوقی جدی تلقی شود تا فیلمنامه نویسان، کارگردانان و تهیه کنندگان به موضوعات و مسایل شهر و شهرنشینی بیشتر بپردازند.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: شاید بهتر باشد اینگونه بیان شود که اگر این جشنواره را نمیداشتیم باید هر چه سریعتر نسبت به ایجاد و رونق آن اقدام میکردیم. اهمیت جشنوارهای اینچنین برای شهر تهران که پایتخت امالقرای جهان اسلام و پایتخت کشوری با فرهنگ غنی و با شکوه است بر همگان روشن است و میتوان به مدد آن مشکلات شهر را شناخت و حتی با سینما مشکلات شهر را حل کرد که به واقع سینما ابزاری قوی در مسیر اصلاح و تربیت است.
راستگو همچنین درباره برگزاری جشنواره فیلم شهر و اینکه چه میزان میتواند در حوزه فرهنگسازی موفق باشد؟ توضیح داد: جشنواره فیلم شهر میتواند با حضور موثر خویش به عنوان یکی از ابزارهای مهم فرهنگسازی در برنامهریزیهای مدیریت شهری قرار گیرد، البته باید این جشنواره را گسترش داد و زمینه تماشای فیلمهای این جشنواره را برای اقشار مختلف فراهم ساخت، دانشجویان، بانوان خانه دار، کارمندان و کارگران، معلمان و حتی دانش آموزان و... میتوانند به عنوان مخاطبان خاص این جشنواره مورد توجه مسئولان برگزاری قرار گیرند و پس از تماشای فیلم با برپایی نشستهای هم اندیشی و گفتوگو در حوزه موضوعات مورد نظر، اهداف این جشنواره را با هم افزایی بیشتری محقق سازند.
وی معتقد است نباید از کنار نقش مهم فرهنگ سازی این جشنواره به سادگی عبور کرد و میبایست با اجرای برنامههای مختلف خلاقانه، جشنواره فیلم شهر برای تمامی شهروندان آشنا و تاثیرگذار باشد.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران افزود: اینکه چه میزان سینمای ما تصویری قابل قبول از تهران ارایه داده است نیازمند تحلیلی جامع است اما به طور کلی میتوان گفت هنوز شهر تهران جایگاه اصلی خود را در سینمای ما نیافته است و تا افق قابل قبولمان در این حوزه فاصله داریم و این موضوع یکی از نقشهایی است که از جشنواره فیلم شهر انتظار میرود، شاید همکاری با دانشگاههای سینمایی و مراکز آموزشی دیگر در بخش سینما را بتوان بیشتر کرد و با برگزاری کارگاههای آموزشی خاص و هدایت سینماگران جوان به این موضوع، به بخشی از اهداف دست یافت و نیز نشستها و هم اندیشیهای بیشتری میان سینماگران و مدیریت شهری تهران برگزار کرد تا بتوان تصویر بهتری از تهران را در سینما به تماشا نشست.
وی اضافه کرد: آنچه مهم است اینکه نتیجه تمامی این اقدامات به سود شهر تهران خواهد بود چرا که از دریچه سینما میتوان بسیاری از مشکلات پیش روی این شهر را بهتر و بیشتر شناخت و قدم در مسیر پیشرفت شهرمان بگذاریم.
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت نام موکبهای مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایتهای ایرانی، اینبار با زبانهای مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش میشود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاهحسینی
«مادران قصهگو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضاهای تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دورههای تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بینالمللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهانآرا
همایش بزرگ مثنویخوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفانپور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز میشود
اختتامیه پویش «مادران قصهگو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار میشود
نامزدهای بیستوسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالنهای پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بیباک» در فرهنگسرای فردوس