کد خبر: ۸۱۵۹۶

فرهنگسرای خاوران؛ بانک کتاب‌های صوتی ایران

کتابخانه‌ای که هوای نابینایان را دارد

کتابخانه فرهنگسرای خاوران با ۱۰۹ هزار جلد کتاب و ۶۵ هزار عضو یکی از پرمخاطب‌ترین کتابخانه‌های پایتخت است که در تابستان امسال برنامه‌های فوق‌العاده‌ای مانند کتابسازی، نقد و رو نمایی کتاب‌، برنامه‌های ویژه کنکور و نذر کتاب را برگزار می‌کند.

به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، در بین کتابخانه‌های مختلفی که در پایتخت وجود دارد، کتابخانه فرهنگسرای خاوران یکی از کتابخانه‌های بزرگ شهر تهران، جایگاه ویژه‌ای دارد. کتابخانه‌ای که در حال حاضر سه طبقه از فرهنگسرای بزرگ خاوران را به خود اختصاص داده و با توجه به آمار و ارقام موجود در میان سایر کتابخانه‌ها، از لحاظ تعداد اعضا پرمخاطب‌ترین کتابخانه کلان‌‌شهر تهران محسوب می‌شود.
 
کتابخانه خاوران با مساحتی حدود ۲ هزار و ۲۰۰ مترمربع روزانه از ۸ صبح تا ۱۲ شب پذیرای اعضای عادی و فعال است. این کتابخانه سال ۱۳۷۳ به بهره‌برداری رسیده و با ۱۹ سال سابقه فعالیت، در حال حاضر یکی از پاتوق‌های اصلی اهالی فرهنگ و مطالعه است. جایی که شاید بتوان گفت فضای بزرگ و امکانات مناسبش در حوزه کتاب آن را به یکی از کتابخانه‌های دوست داشتنی شهر تبدیل کرده است.

کتابخانه‌ای که هوای نابینایان را دارد 

اگر اهل منطقه خاوران نیستید کافی است با سوار شدن در یکی از بی‌آرتی‌های پایانه خاوران درست روبه‌روی فرهنگسرای خاوران پیاده شوید. بعد از ورود به محوطه فرهنگسرا برای رسیدن به کتابخانه باید حوض و آب‌نمای رو به رو را رد کنید تا به ساختمان مرکزی فرهنگسرا برسید.
  
«لازم نیست از پله‌ها بالا برید. همینجاست؛ طبقه همکف، انتهای سالن سمت چپ» این‌ها نشانی‌هایی است که انتظامات برای پیدا کردن کتابخانه تحویل‌مان می‌دهد. درست پشت آسانسور واقع در مرکز سالن می‌توانید تابلوی کتابخانه را ببینید. کتابخانه فرهنگسرای خاوران شامل یک سالن گرد و مدور است که دور تا دور پر شده از بخش‌های مختلف و قفسه‌های کتاب؛ بخش‌هایی مثل مخزن، امانات، ثبت نام، نشریات، دیجیتال و بخش کتاب‌های صوتی ویژه نابینایان! تالار مطالعه خانم‌ها و آقایان به صورت مجزا در طبقات دوم و سوم قرار دارد. بخش‌هایی که شاید یکی از مهم‌ترین وجوه تمایز کتابخانه خاوران از سایر کتابخانه‌های دیگر باشد.
 
بزرگترین بانک صوتی خاورمیانه
همین که از بخش کتاب‌های صوتی ویژه نابینایان حرف می‌زنیم یکی از کتابدارهای حاضر در کتابخانه ما را به مسئول این بخش یعنی خانم «شرار» معرفی می‌کند، او کتابدار بخش کتاب‌های صوتی نابینایان و کم بینایان است کسی که خودش هم از جامعه روشندلان است و شاید همین موضوع نیز به درک بهتر شرایط این گروه از جامعه منجر شده است. او معتقد است کتابخانه صوتی فرهنگسرای خاوران در حال حاضر بزرگترین کتابخانه صوتی خاورمیانه است. او می‌گوید «آنچه که بیشتر با عنوان کتاب صوتی تولید می‌شود، این گونه است که یک نفر که قدرت کلام و ترجیحًا صدای خوبی هم دارد، برای کسانی که امکان مطالعه کتاب را ندارند، کار صوتی تولید می‌کند؛ به این صورت که از جلد تا پایان کتاب را در اختیار فرد نابینا قرار می‌دهد» این کتابخانه تا امروز حدود ۶ هزار عنوان کتاب صوتی با موضوعات مختلف را جمع‌آوری کرده است. موضوعاتی مثل ادبیات، فلسفه، علوم اجتماعی، فرهنگ و هنر، روانشناسی، تاریخ، سفرنامه، اسطوره، جغرافیا و... اما با همه این‌ها ویژگی مثبتی که در این بخش می‌توان به آن اشاره کرد، نحوه دریافت کتاب است. به گونه‌ای که همه اعضا با آوردن یک فلش یا یک لوح فشرده خام می‌توانند از داشتن کتاب بهره‌مند شوند و زحمت پس آوردن آن را هم نکشند! 

کتابخانه‌ای که هوای نابینایان را دارد  

یکی دیگر از بخش‌های جالب توجه کتابخانه خاوران بخش کتابخانه دیجیتال آن است. جایی که طبق گفته «عبدالجلیل آرخی» کتابدار ویژه این بخش، در حال حاضر در ۵۰۰ موضوع، امکان دریافت اطلاعات را فراهم می‌کند. بخشی که امکان دسترسی به مقاله‌ها و پایان‌نامه‌های مختلف را برای کاربران به راحتی میسر کرده است. برای همین اگر سری به این بخش بزنید می توانید از امکان دسترسی به ۱۳ هزار نشریه معتبر علمی، ۷۵ هزار عنوان کتاب آکادمیک، ۱۵۰ میلیون مقاله و ۶۰۰ مجله تخصصی استفاده کنید.

کتابخانه‌ای که هوای نابینایان را دارد

برنامه‌های تابستان کتابخانه خاوران
این کتابخانه در حال حاضر با ۷۵ هزار جلد کتاب عمومی به اضافه ۱۵ هزار جلد در بخش کودک، ۷ هزار جلد در بخش مرجع و ۱۲ هزار جلد در زمینه کتاب‌های کمک آموزشی، یکی از کتابخانه‌های غنی شهر تهران به حساب می‌آید و هم اکنون با ۶۵ هزار عضو یکی از پرمخاطب‌ترین کتابخانه‌های پایتخت است. جایی که طبق گفته مدیرش «علی یاوری» علاوه بر برنامه‌های روتین، برنامه‌های فوق العاده‌ای هم برای مخاطبانش در نظر گرفته؛ برنامه‌هایی مانند کتابسازی، جلسات نقد کتاب، رو نمایی از کتاب‌ها، برنامه‌های ویژه کنکور و... که از بین همه این برنامه‌ها منحصر به ‌فردترین آن‌ها برنامه نذر کتاب یا اهدای کتاب برای پوشش مناطق محروم و برنامه مبادله کتاب است. برنامه‌ای که اعضا می‌توانند با آوردن کتاب خودشان و قیمت‌گذاری آن، کتاب خودشان را با کتاب سایر اعضا مبادله کنند تا همین اتفاق، بهانه خوبی باشد برای ترغیب بیشتر اهالی به مقوله کتاب و کتابخوانی. کتابخانه فرهنگسرای خاوران را به کسانی که به دلیل کم‌بینایی، نابینایی و یا حتی بی‌سوادی نمی‌توانند کتاب بخوانند، معرفی کنید.
این کتابخانه به نشانی خيابان خاوران، نرسيده به هاشم آباد، فرهنگسرای خاوران و شماره تلفن ۳۳۷۱۷۲۸۵ پذیرای علاقه‌مندان است.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت‌ نام موکب‌های مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس