کد خبر: ۸۱۶۱۵

گشتی در یکی از ۱۰۰۱ کتابخانه دیدنی جهان

کتابخانه خانه فرهنگ بازار، سال گذشته به انتخاب فدراسيون بين‌المللی انجمن‌ها و مؤسسه‌های کتابداری در فهرست ۱۰۰۱ کتابخانه ديدنی جهان قرار گرفت و به گفته مدیر این کتابخانه، پژوهشگران و گردشگران مخاطبان اصلی‌اش هستند.

به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران؛ بين کتابخانه‌های بزرگ و رنگارنگ شهر، گاهی می‌توانيد کتابخانه‌هايی را پيدا کنيد که بيشتر از کتاب‌های درون قفسه‌ها، حال و هوايش، حالتان را بهتر کند؛ کتابخانه بازار يکی از همين کتابخانه هاست. جايي که جزو کتابخانه هاي زير نظر سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران به حساب مي آيد و از سال ۸۵ در يکي از ساختمان‌هاي کهنسال محله قديمي بازار کارش را شروع کرده و تا قبل از اين، با نام «کتابخانه ناصر خسرو» فعاليت مي‌کرد. کتابخانه بازار واقع در خانه فرهنگ بازار، سال گذشته به انتخاب فدراسيون بين‌المللي انجمن‌ها و مؤسسه‌های کتابداری در فهرست ۱۰۰۱ کتابخانه ديدنی جهان قرار گرفت. 

گشتی در یکی از 1001 کتابخانه دیدنی جهان

محدوده بازار در منطقه ۱۲ تهران پر از حجره و مغازه‌های قديمی است و در کوچه پس کوچه‌هايش، چرخ دستي‌هايی مي‌بينيد که مدام اجناس حجره‌ها را جا به جا مي‌کنند. برای رسيدن به خانه فرهنگ بازار، بايد از همین کوچه پس کوچه‌ها بگذرید تا بالاخره در يکی از گذرهای کوچک و خلوت، کتابخانه بازار را پيدا کنيد. محيط بيرون خانه فرهنگ حال و هوای مناسبي ندارد؛ اما وقتی در داخل کتابخانه قدم می‌گذارید! انگار به گذشته‌های دور رفته و به ۲۰۰ سال پيش پرت می‌شويد! ساختمانی با يک حياط نقلی و کلی دار و درخت قديمی؛ دورتادور حياط پر است از پنجره‌های چوبي و قديمي که تابش آفتاب را مي‌توانيد روي شيشه‌هاي رنگي‌اش ببينيد و کيف کنيد. حوض فيروزي وسط حياط هم اولين منظرهاي است که نگاهتان را مي‌دزدد. حوضی که گلدان‌های شمعدونی دور تا دورش را گرفته‌اند. در گوشه‌های حياط هم مي‌توانيد نيکمت‌هايي را ببينيد که جان مي‌دهد زير سايه درخت‌هايش بنشينيد و کنار موسيقي متني که فواره‌هاي حوض و صداي پرنده‌ها برايتان ساخته‌اند، کتاب بخوانيد. کافي است سري به دور و اطراف خانه بزنيد تا به اين فکر کنيد که ۲۰۰ سال قبل در عهد قاجار وقتي سلطان بيگم، عمه بزرگ ناصرالدين شاه اين خانه را براي خودش مي‌ساخت، هيچ‌گاه فکرش را هم نمي‌کرد که روزي اينجا تبديل به يکي از ۱۰۰۱ کتابخانه ديدني دنيا شود. جايی که علاوه بر کتابخانه، يک نگارخانه و چندين بخش در حال احداث ديگر هم دارد. 
 
محمد اميري رئيس کتابخانه بازار مي‌گويد اين کتابخانه بيشتر از اينکه مورد استفاده عموم مردم باشد، مورد استفاده پژوهشگران و گردشگران است. او يکي از دلايل آرامش کتابخانه را شرايط ويژه محله مي‌داند؛ جايي که طبق گفته او، به خاطر شرايط بازار و فضاي تجاري آن، روز به روز از تعداد خانواده‌هاي ساکن محله کم مي‌شود. به طوري که حالا جمعيت محله حتي نسبت به چند سال پيش به شکل محسوسي کمتر شده «قبلا افراد بيشتري از اينجا استفاده مي‌کردند اما رفته‌رفته خيلي از اهالي منطقه به محله‌هاي مدرن بالاي شهر نقل مکان کردند. حتي توي همين کوچه‌اي که خانه فرهنگ در آن قرار دارد، خيلي از خانه‌هاي مسکوني در حال حاضر تبديل به انبار جنس و کالا شده و کمتر خانواده‌اي ديگر در اينجا زندگي مي‌کند.» 

گشتی در یکی از 1001 کتابخانه دیدنی جهان

طبق آمار مسئولان، کتابخانه بازار با شش هزار جلد کتاب و ۱۳۰ عضو فعال در حال حاضر يکي از کتابخانه‌هاي کم مخاطب شهر است و بيشتر اعضاي آن، به دنبال کتاب‌هاي تخصصي و پژوهشي به اين کتابخانه مي‌آيند؛ آن هم در حوزه‌هايي مثل بازارشناسي، بازارپژوهي و تاريخ تهران قديم. در کنار همه اين‌ها، بد نيست بدانيد که خانه فرهنگ بازار بعد از قرار گرفتن در ليست ۱۰۰۱ کتابخانه ديدني دنيا، از ابتداي امسال تحت عنوان موزه يادگاري‌هاي بازار و خانه بازار به فعاليت مي‌پردازد. اگر گذرتان به بازار و ميدان امام خميني رسيد ديدن اين مجموعه قديمي را از دست ندهيد.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت‌ نام موکب‌های مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس