خانه فرهنگ امام علی(ع) مرکزی برای آموزشهای دینی
مجتمع بزرگ فرهنگی هنری مختار سلیمانی در میدان جانبازان، یکی از بزرگترین مجموعههای فرهنگی هنری جنوب غرب تهران است که دو مرکز از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران را هم در دل خود جای داده است؛ خانه فرهنگ امام علی(ع) و کتابخانه ۱۵ خرداد!

انجام کارهای فرهنگی در این منطقه سختیهای خاص خودش را دارد. مدیر خانه فرهنگ امام علی(ع) درباره موقعیت خاص این مرکز میگوید: منطقه ۱۸ حدود نیم میلیون نفر جمعیت دارد که ۶۵ هزار نفر از آنها، در ناحیه ۴، در محلات امام خمینی(ره)، شادآباد، ۱۷شهریور و شمس آباد ساکن هستند. محدودهای که پر است از کارگاههای آجرپزی، مبلسازی، بازار آهن و باغهای بیاستفادهای که از دوران زندیه در منطقه باقی ماندهاند. به این مسئله، موقعیت خاص مجتمع مختار سلیمانی را هم باید در نظر گفت که در این مجتمع، سرای محله شادآباد، مرکز کارآفرینی منطقه ۱۸، خانه فرهنگ امام علی(ع) همه در یک مجتمع قرار دارند.
خانه فرهنگ امام علی(ع) با تاکید روی آموزشهای قرآنی، ۴ کلاس آموزشی دارد که دو کلاس برای پیش دبستانی قرآنی است و دو کلاس هم برای کلاسهای ریاضی و زبان و هنرهای دستی اختصاص پیدا کرده است. کتابخانه مرکز هم با بیش از دوهزار جلد کتاب و ۵۰۰ عضو پذیرای اهالی منطقه است. البته این کتابخانه به سازمان کتابخانهها متصل نیست و در آمار کتابخانههای سازمان قرار نمیگیرد. البته سالن نمایش این کتابخانه با گنجایش ۵۰ نفر، میزبان برنامههای متنوع فرهنگی و هنری است و نشستها و کارگاههای مختلفی در این سالن برگزار میشود.

صالحیزاده، کارشناس هنری این خانه فرهنگ هم از نگارگذر خاتم در این مرکز میگوید. نگارگذری که سال گذشته افتتاح شد و دارای قابلیت نمایش ۴۰ اثر، در مساحت حدود ۴۰ متر مربع است که پذیرای علاقهمندان به هنرهای تجسمی، نقاشی و گرافیک است.
الطافی، درباره پرمخاطبترین برنامههای سال ۹۳ این مرکز میگوید: نشست فرهنگی با سخنرانان شاخص و چهره از جمله برنامه شمیم عفاف درباره حجاب و پاکدامنی با حضور حجتالاسلام غیاث و نشست راه توانگری با موضوع قناعت و سادهزیستی با حضور استاد درّانی، سردبیر مجلات خانواده از پرمخاطبترین برنامههای سال گذشته بود. البته پاتوق فرهنگی کسبه در مسجد جامع شادآباد با موضوع رزق و روزی حلال و پاتوقهای فرهنگی با موضوع وجدان کاری هم مخاطبان زیادی داشت. با توجه به آمار بالای شهدای منطقه، تقدیر از خانوادههای شهیدان بعد از برنامههای مادران چشم به راه هم سال گذشته پیگیری شد و دنباله رو همان برنامه، هر هفته از یک یا دو خانواده شهید تقدیر میشود.
یکی از ابتکارهای خانه فرهنگ امام علی(ع) به واسطه همسایگی با مجتمع مسکونی ۶۰۰ واحدی جانبازان، ایجاد رابطان فرهنگی آپارتمانها در این مجتمع است. نوجوانان ۱۳-۱۴ ساله منتخب ساختمانها، در این طرح رابط سازمان فرهنگی هنری با خانوادههایشان هستند و در توزیع محصولات فرهنگی مشارکت میکنند.
در یکی از کلاسهای خانه فرهنگ، مشاوره خانواده خانم علی اکبریان، کارشناس ارشد روانشناسی برقرار است که به علت اهمیت جایگاه خانواده، مورد حمایت خانه فرهنگ امام علی(ع) قرار گرفته و با استقبال گستردهای هم مواجه شده است؛ مشاورههای خانم علی اکبریان با مشارکت سرای محله شادآباد در این مرکز انجام می شود. به گفته الطافی، این مشاور، هزینه ناچیزی از اهالی محله دریافت میکند و حتی با هزار یا دو هزار تومان، خدمات مشاوره خانواده را برای اهالی محله ارائه میکند.
هادی الطافی مدیر خانه فرهنگ امام علی(ع) دغدغه پیوست فرهنگی دارد. او در سال جدید به دنبال تولید محصولات فرهنگی است و قرار است، نمایشنامه نمایشهای رادیویی ۲۰ دقیقهای با موضوع صبر و حلم نوشته شده و با همکاری هنرمندان منطقه تولید شده و از شبکه رادیویی نمایش پخش شود.
این مرکز، تنها خانه فرهنگ منطقه ۱۸ است و به گفته کارکنانش هماهنگی ویژهای با فرهنگسرای خاتم دارند. بخشی از اعضای کانونهای ادبی، شعر و فیلم فرهنگسرای خاتم از طریق خانه فرهنگ امام علی(ع) جذب شدهاند و برنامههای مختلفی هم توسط این خانه فرهنگ، در سالن ۱۰۰ نفره فرهنگسرای خاتم برگزار شده است. الطافی در مورد این ارتباط میگوید: ما در منطقه ۱۸ هیچ تمایزی میان کارهای خانه فرهنگ و یا فرهنگسرا قائل نمیشویم؛ هر کداممان مسئولیت یک بخشی از کار را برعهده میگیریم و برنامههای منطقه را یکپارچه و با مشارکت هم انجام میدهیم.
قرار است در سال ۹۴ با تقویت کلاسهای آموزشی خانه فرهنگ امام علی(ع) این مرکز فعالیتهای گستردهتری انجام دهد. رشد ۲۹ درصدی مخاطبان قرآنی این مرکز که بیشترین رشد مخاطب در منطقه هم بوده، میتواند در سال جدید هم ادامه پیدا کند.
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر
آخرین اخبار