کد خبر: ۸۲۶۵۸

علیرضا خمسه در اولین برنامه چهره به چهره:

۷۰ سال طول می‌کشد تا وارد عرصه طنز بشوید!

مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۲۱ در اولین اجرای برنامه «چهره به چهره» دیروز میزبان علیرضا خمسه بازیگر توانمند، نام آشنا و پیشکسوت، تئا‌تر، سینما و تلویزیون کشورمان بود.

به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران؛ در این برنامه که هر فصل با هدف معرفی فرهیختگان و بزرگانی که به نوعی در اعتلای فرهنگ و هنرکشور قدم برداشته و نقش داشته‌اند، برگزار می‌شود، همایون حسینیان در قالب مجری برنامه و با حضور مخاطبان مشتاق و علاقمند تهرانسری، به گپ و گفت اختصاصی و صمیمانه با علیرضا خمسه پرداخت و در کنار این گفتگو بخش‌هایی از فیلم‌های مرتبط با این بازیگر نام آشنا نیز بر روی صفحه سینما ققنوس تهرانسر به نمایش در آمد تا یاد و خاطره لحظه به لحظه حضور این هنرمند نام آشنا در عرصه هنر را در ذهن مخاطب زنده کند. 

مجری برنامه همایون حسینیان شاعر طنز‌پرداز، پس از خوشامدگویی و معرفی مه‌مان برنامه از ایشان دعوت کرد به روی سن بیاید. علیرضا خمسه گفت: امروز در کنار هم هستیم تا چهره به چهره، رو به رو و نکته به نکته با هم گفتگو کنیم. آرزوی ما کمدین‌ها دیدن لبخند در گوششه لبان شماست. 

کسی که با رویا زندگی می‌کند جوان است
خمسه ادامه داد: به نظر من کسی که رویای خود را از دست داده پیر است و جوان کسی است که با رویاهاش زندگی می‌کند. مهم‌ترین حرفی که می‌خواهم امروز بگویم به شما این است که نشانه پیری از دست دادن آرزوهاست، رویای خود را زنده نگه دارید. 

وی در پاسخ به سوال مجری که چه زمان وارد عرصه طنز شدید گفت: ۷۰ تا ۸۰ سال طول می‌کشدکه وارد عرصه طنز بشوی که من هنوز به آن مرحله نرسیده‌ام! اما امروزه اگر نظریه تمام روان‌شناسان، فلاسفه و جامعه‌شناسان را به اصطلاح در چرخ گوشت بریزی و عصاره آن را بدست بیاوری به یک واژه دست پیدا می‌کنی و آن عشق است. 

خمسه ادامه داد: توصیه علم امروز به بشر برای درمان تن و جان عاشق بودن است، تجربه عشق منجر به خروج از تألم و افسردگی است. شاعر می‌فرماید طفیل هستی عشق آدمی و پری است، هم ما و هم امور ماوراء و چکیده تمام هستی عشق است. من هم عاشق بازیگری شدم و سپس آن را انتخاب کردم. 

در لبخند شما نشانه خدا را می‌بینم
وی افزود: کسی که عاشق خداست همه جا او را می‌بیند، من هم عاشق خدا هستم و در همه جا دنبال نشانه عشق خدا می‌گردم. نگاه می‌کنم ببینم در این جمع حاضر چه کسی می‌خندد و چه کسی عبوس است، از لبخند آن فرد من نشانه خدا را می‌بینم و وقتی به چهره درهم فرد دیگر لبخند بیاورم هم نشانه خدا را می‌بینم. من عاشق لبخند تماشاچی هستم. 

حسینیان پرسید: این عشق چه زمانی در شما بوجود آمد؟ و خمسه در جواب گفت: از ۱۳ سالگی عاشق بازیگری شدم، اولین بارقه امید و عشق در نوجوانی ظهور می‌کند. من در ۱۳ سالگی عاشق بازیگری شدم و در سن ۳۱ سالگی با شناخت کامل، حرفه‌ام را ادامه دادم. نوجوانان هم بدانند، کسی موفق است که حرفه‌اش را با عشق در فصل نوجوانی انتخاب کند و در سن پختگی با درایت ادامه دهد، به قول شاعر پای استدلالیان چوبین بود، با عقل اگر انتخاب کنید شکست می‌خورید، با دل انتخاب کنید تا پیروز باشید. 

پانتومیم مادر هنرهای نمایشی است
مجری پرسید «چطور شد به پانتومیم علاقه‌مند شدید؟» که خمسه گفت: مادر هنر نمایش، تئا‌تر است و امیدوارم کل این سالن در اختیار بچه‌های نمایش قرار گیرد. سالهاست کشورهای پیشرفته دنیا به این نتیجه رسیده‌اند که بهترین شیوه تعلیم و تربیت بهره گیری از هنرهای دراماتیک یا مشخصا تئا‌تر است. من سال‌ها در برنامه‌ها و نشست‌های مختلف گوشزد می‌کنم که تئا‌تر وسیله سرگرمی نیست، بلکه وسیله آموزش است. 

وی ادامه داد: پدر و مادر‌ها چطور در انتخاب مدرسه فرزندانشان وسواس به خرج می‌دهند؟ همانطور هم به محصولات نمایشی باید اهمیت دهند. تئا‌تر و نمایش امری جدی است که باید مورد توجه قرار گیرد و به آن سر و سامان داد. بار‌ها گوشزد کرده‌ام که تئا‌تر و کلا نمایش به کودکان و نوجوانان در هویت یابی کمک می‌کند، در هویت دینی، در هویت اجتماعی و... با بها ندادن به تئا‌تر، یک جامعه بی‌هویت خواهیم داشت. در غیر این صورت مردم برای یافتن هویت به محصولات نمایشی بیگانگان پناه می‌برند، از یک ملت اگر فرهنگ و هنر آن را بگیری دیگر چیزی ندارد. 

تئاتر از مدرسه مهمتر است
خمسه اضافه کرد: به همه حضار می‌گویم که تئا‌تر برای بچه‌های شما از مدرسه هم مهم‌تر است چون در تئا‌تر یاد می‌گیرند چه کسی هستند و رویا‌هایشان را شکل می‌دهند. جوان امروز بخاطر نداشتن هویت مستقل فاقد شور و حرارت و نشاط است چون از طریق فرهنگ و هنر به این جوان یاد داده نشده که خودش شورآفرین باشد. 

خمسه درباره تفاوت پانتومیم و تئا‌تر گفت: انسان در ابتدا کلام را هم نمی‌شناخت. انسان برای ارتباط گرفتن با دیگران از حرکات بدن کمک می‌گرفت. پانتومیم آغازگر هنرهای نمایشی است. امروزه در همه مدارس تئا‌تر، برای همه بازیگران چند واحد پانتومیم می‌گذارند. اگر دقت کرده باشید در فیلم پایتخت بابا پنجعلی چقدر کم صحبت می‌کند. اما با فیگور‌ها و زبان اندام مقصود خود را به بیننده می‌رساند. 

در ادامه بخش‌هایی از برنامه هوشیار و بیدار با بازی خمسه و زنده یاد محسن یوسف بیگ پخش شد که پس از پخش فیلم خمسه با بغض گفت: هنوز هم هستند بسیار کسانی که وقتی من را می‌بینند سراغی از دوست قدیمی من جناب یوسف بیگ را می‌گیرند و من می‌گویم او به خدا پیوست و منتظر است که من هم به او به پیوندم. 

این برنامه با استقبال مردم منطقه ۲۱ روبه رو شد و بیش از ۳۰۰ نفر در سالن سینما ققنوس حضور داشتند.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت‌ نام موکب‌های مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس