آموزش و پرورش شناختی در خدمت خانواده
طرح بعد از مدرسه در فرهنگسراها از نگاهی دیگر
اولین نمود رخنمایی پارادایم عصر ارتباط شبکهای در این جوامع فعال شدن گسل دانشی و بینشی نسلها است؛ در چنین شرایطی جمعکردن پدر و مادر برای آموزش دیدن و آموزش دادن (تحت پوشش تسهیل گر) تجربه یک سبک زندگی است.

مسئله این طرح، دقیقاً ایجاد بهانهای برای مبارزه با مضرات جامعه شبکهای در نظام تربیت و رفتار است.
تافلر و کاستلز در کتابهای پیش نگر خود درباره جامعهای سخن میگویند که تحت تأثیر شکلگیری شبکههای سایبری و اجتماعی از هم میپاشد.
از نظر تافلر جامعه شبکهای، ناقوس خانواده هستهای را به صدا درخواهد آورد و این گرچه در کشورهای غربی با وضع خانوادگی خاص آنها یک معنی اخلاقی خاص خودش را دارد اما در کانتکس فرهنگ سنتی و دینی این فروپاشی جلوهی دیگری دارد.
اولین نمود رخنمایی پارادایم عصر ارتباط شبکهای در این جوامع فعال شدن گسل دانشی و بینشی نسلها است.
امروزه بسیاری از ما به خاطر وجود این رفتار، شکل ارتباطاتمان تغییریافته است. تجربه میگوید رفتار و بلکه ارتباطات عادی افراد نیز در پی این نوع زندگی شکل خاصی پیدا میکند.
جامعه شبکهای تحقق پیام مک لوهان درباره اتحاد رسانه و انسان است. این یعنی حتی بدون موبایل هوشمندتان هم حوصله و انگیزه و مهارت گفتگوی مؤثر با دیگران را ندارید.
شما مثل موبایلتان هستید. به جای زن و شوهر دو موبایل و بجای بچهها و والدین چند موبایل هوشمند به هم متصلاند، حتی زمانی که موبایلی در کار نیست.
جامعه شبکهای شده دقیقاً عصر جدائی را در وسط عصر ارتباطات بازآفریده و شاه بنیاد هویت انسانی یعنی مسئلهی انس از بین رفته است.
در چنین شرایطی جمعکردن پدر و مادر برای آموزش دیدن و آموزش دادن -تحت پوشش تسهیلگر- خودش تجربه یک سبک زندگی است.
محمدصادق دهنادی
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر