به گزارش "شهر"، دكتر پريسا ترابي با بيان اين كه سالاد الويه، چيپس، انواع لواشك و آلو و آلوچه از ديگر اقلام غيغذايي غيرمجاز براي عرضه در پايگاههاي تغذيهاي سالم در مدارس به شمار ميروند، گفت: همچنين آبنباتهايي كه به سطح دندان ميچسبند، آبميوههايي كه از آب و قند و اسانس ميوه تهيه شدهاند و فلافل و بستني يخي از جمله اين مواد غذايي هستند.
وي با تاكيد بر اين كه پايگاههاي تغذيه سالم مدارس بايد واجد شرايط فضاي فيزيكي و تجهيزات پايگاه تغذيه سالم باشند، افزود: در اين راستا سقف اين پايگاهها بايد صاف، حتيالامكان مسطح، بدون ترك خوردگي، درز و شكاف و هميشه تميز باشد. درها و پنجرهها هم بايد از جنس مقاوم، سالم و بدون ترك خوردگي و شكستگي و زنگ زدگي و قابل شست و شو باشند.
رييس اداره بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، با بيان اين كه پنجره پايگاه تغذيه سالم مدارس بايد بازشو و مجهز به توري سالم و مناسب باشد، گفت: بدين ترتيب از ورود حشرات به داخل پايگاه جلوگيري ميشود.
دكتر ترابي با بيان اين كه طبق اين دستورالعمل روغن مصرفي براي موادغذايي عرضه شده در پايگاههاي تغذيه سالم مدارس بايد از اسيد چرب ترانس كمتر از 10 درصد باشد، گفت: مواد غذايي و نوع غذا عرضه شده در پايگاههاي تغذيه سالم مدارس براساس مقادير نياز دانش آموزان به انرژي و پروتئين و براساس سن در نظر گرفته ميشود.
وي، با بيان اين كه حجم غذا بايد متناسب با سن و انرژي مورد نياز باشد، افزود: غذا در ظروف يكبار مصرف توزيع و در عين حال از توزيع نوشابههاي گازدار (بجز ماء الشعير) همراه با غذا خودداري ميشود.
رييس اداره بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، خشكبار، خرما و انواع ميوه خشك، شير و فرآوردههاي آن، نوشيدنيها، ميوه، بيسكوئيت، كيك و كلوچه، لقمه سالم و غذاهاي پخته را از مواد غذايي سالم عرضه شده در پايگاههاي تغذيه سالم مدارس برشمرد و افزود: پسته، بادام، گردو، بادام زميني و هندي، انواع شير، ماست، كشك، پنير، آب ميوههاي طبيعي، دوغ، ماءالشعير، آب معدني، انواع ميوه، بيسكوئيت، كيك و كلوچه غني شده از جمله مواد غذايي مجاز عرضه شده در پايگاههاي تغذيه سالم مدارس است.