جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۱۴:۵۶
کد خبر: ۱۱۵۵۴۱
|
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۲
همزمان با ماه مبارک رمضان دو کتاب انتشارات نیستان با عناوین «خدا کند تو بیایی» و«دین‌داری در دنیای معاصر» برای مطالعه پیشنهاد می‌شود.
پیشنهاد مطالعه دو کتاب در این شب‌ها/ شب های قدر چه کتابی بخوانیم؟
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری فرهنگ و هنر،  مجموعه سخنرانی‌های سید مجتبی حسینی از پژوهشگران دینی معاصر در کتاب «دین‌داری در دنیای معاصر» منتشر شده است.

حسینی به گفته خود در این کتاب و مطالب درج شده در آن تلاش کرده تا شاخصه‌های دین‌دار بودن در دنیای امروز را بر اساس روایت‌ها و شاخصه‌هایی که برای این منظور از زبان معصومین (ع) بازگو شده است را برای مخاطبان مورد بازخوانی قرار دهد؛ هرچند که به تأکید نویسنده هر فرد می‌تواند برای خود شاخصه‌هایی درباره دین‌داری را متصور باشد که این مساله نیز به نوبه خود قابل بررسی و بحث است.

حسینی در این زمینه در مقدمه کتاب خود می‌نویسد: چه بسا کسی بخواهد به دلیل الزامات خاص دینی و مذهبی مورد نظر خود، سبک زندگی‌ای داشته باشد که یا با دنیای معاصر قابل جمع نباشد یا قابل جمع به نظر نرسد؛ در این دفتر حد متعادل و به نوعی حداقل ضروری دین‌داری آن هم براساس مستندات اصلی دین، و نه شعارها، عادت‌ها و فرهنگ‌ها بازخوانی شده است.

بر همین مبنا به گزارش فارس ،بیشتر موارد ذکرشده در این اثر از زبان حسینی اگرچه بیشتر از گزاره‌های فراگیر هستند، اما روی سخن با آن دسته مردمانی است که دردمند و درکمند و دریافتگر و اندیشه‌محورند و برای ذهن و دل و دیده خود ارزش ویژه‌ای باز کرده‌اند و خود را موجودی ارزشمند و بااهمیت در این هستی می‌دانند و می‌خواهند. و بر همین اساس نوع ارتباط و تعریف خود با جهان فراتر از جهان مادی و خاکی را مهم تلقی کرده و برای کشف روابط حاکم بر آن می‌کوشند.

مؤلف این اثر، سخنان خود در آن را نخست با ارائه تعریف‌هایی از دنیای معاصر و چالش‌هایی که درباره تعریف و برقراری نسبت به آن می‌توان کشف کرد شروع کرده است و در ادامه به بررسی چالش میان آزادی و تقید وارد شده و نسبت میان آزادگی و دین‌داری و چالش میان دین‌داری و دانش را مورد توجه و بررسی خود قرار داده است.

کتاب در ادامه به طرح موضوع چالش بُعد زمانی در دین‌داری پرداخته و پس از آن چالش عوارض دنیای معاصر با دین‌داری را مورد توجه قرار می‌دهد. آخرین مباحث این نوشتار نیز بررسی رابطه انسان با خدا در سه بخش است.

«خدا کند تو بیایی» 

کتاب «خدا کند تو بیایی» مجموعه مقالات ادبی سید مهدی شجاعی است.

محور سخن در هر کدام از فصول از این قرار است؛ «به نام نامی توحید» و «رکوع نرگس‌ها» و «شکوای سبز» خطاب به پیامبر اکرم (ص)، «علی فراتر از نیاز همه‌ی قرن‌ها» راجع به امیر المؤمنین، در فصل «فاطمه (س) راز آفرینش زن» منشور ملکوتی حضرتش از ابعاد مختلفی نگریسته شده و «اعتراض جاودانه» خطاب به حضرت زهرا (س) و در «شب تغسیل ماه» در مقام سوم شخص از ایشان سخن رفته است، عنوان دو فصل بعد «امام حسن (ع) حماسه‌ حلم» و «از غدیر تا عاشورا»ست و فصل «ذکر مصیبت» از داغ حسین (ع) می‌گوید، «ولادت عشق» خطاب به حضرتش، «یا لیتنا کنّا معک» هم با محوریت عاشورا و حضرت سیدالشّهدا (ع)، فصل بعدی «حج حسین (ع)»، «یک نگاه دگر» از زبان حضرت رقیه (س)، «میعاد روشنی» خطاب به حضرت زینب (س)، فصل بعد «دیدار با زینب»، «حجت بر تمامی زنان» باز هم راجع به حضرت زینب، «صلای ولایت» و «زخم کهنه» خطاب به حضرت علی بن موسی الرضا (ع) و فصل پایانی با نام «خدا کند تو بیایی» خطاب به امام زمان (ع) است. نثر کتاب ساده و صمیمی و ادیبانه است. در هر مقاله با استفاده از آیات و احادیث به شرح موضوع مربوط پرداخته شده است.

هر دو کتاب از سوی انتشارات کتاب نیستان روانه بازار کتاب شده و برای مطالعه در این روزها پیشنهاد می‌شود.
برچسب ها: کتاب شب قدر ، شب قدر
نظر شما