سه‌شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۰۷:۴۹
کد خبر: ۷۱۷۳۷
|
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۰
مراسم تجلیل از استاد علی آهی در ویژه برنامه پرده عشاق
یک خطیب و ذاکر اهل بیت(ع) با اشاره به قدرت عمیق علمی و شعری حاج علی آهی گفت: ایشان شعر و عملشان در مسیر پرورششان تعمیق یافته است، بزرگداشت چنین شخصیت بسیار مغتنم است، ایشان ادیب خدمتگذار و آبروی لباس مداحی هستند.
به گزارش خبرنگار شهر، در ادامه ویژه برنامه های پرده عشاق که به منظورقدرشناسی و تکریم مداحان و خادمان اهل بیت از سوی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار می‌شود روز چهارشنبه 20 آذر مراسم تجلیل از از استاد علی آهی با حضور شاعران و مداحان اهل‌بیت (ع) در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) برگزار شد.
در ابتدای این مراسم ـ که با اجرای رسالت بوذری برگزار می‌شد ـ غلامرضا سازگار و حاج اکبر بازوبند به خوانش ابیات و اشعاری در مدح اهل بیت و مرثیه امام حسین (ع) پرداختند.

در این مراسم ابتدا رئیس کانون مداحان و شاعران آیینی کشور به منظور خوش‌آمد گویی به حضار طی سخنانی گفت: یک سال و نیم است که برای برپایی این مجلس از حاج آقای آهی اجازه گرفتیم و اکنون این عنایت حاصل شده است.
وی در ادامه افزود: برنامه پرده عشاق در 22 منطقه تهران همزمان با برنامه نوگلان حسینی از سوی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برپا می‌شود، امیدواریم این قدم‌ها ما را بتواند به کربلای معلی نزدیک سازد.

ادای احترام به حاج علی آهی با زبان شعر

در ادامه برنامه غلامرضا سازگار از مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) طی قرائت شعری خطاب به حاج علی آهی گفت: 
از خوان عطایتان نمک گیر شدم/عمری سر سفره شما سیر شدم
هر کس که خون بهایش خداوند است/اشک غمش خون شهیدان برابر است
هر جا غم تو نیست همانجا جهنم است/هر جا عزای توست بهشت مکرم است
بی‌روضه‌ات بهشت خدا هم بهشت نیست/عیش بهشت گریه بر آن سر معظم است

 وی با بیان اینکه شب‌ها در اصفهان منبر می‌رود و به دلیل اهمیت این مجلس از اصفهان به تهران سفر کرده، گفت: حاج علی آهی حق 50 ساله گردن من دارد:

آهی درود بر تو که یار ولایتی/ از ظل اهل بیت فروغ هدایتی
لبریز از محبت و لطف و عنایتی/سر تا قدم کتاب حدیث و روایتی
80 سال بنده خلف سرمدی/80 سال خادم آل محمدی
80 سال تشنه لب جام کوثری/امروز نیز چرخ ادب را تو محوری
عمری برای نشر حقایق تو زیستی/عمری برای آل پیمبر گریستی

سازگار یادآور شد: خدا ما را از در خانه اباعبدالله(ع) جدا نگرداند ما افتخار می‌کنیم ذاکر امام حسین(ع) هستیم، 12 قانون جنگ شیخ جعفر شوشتری در کتابش نوشته که به طور مثال بیان کرده که جنگ نباید در محرم باشد -در حالی که جنگ از بعدازظهر شروع شود- ده نفر یک نفر بیشتر نباشد، اگر کافری را کشتید بدنش را برهنه نکنید، عزیزانش را کنار بدنش عبور ندهید، سرش را کنار بدنش دفن کنید، ولی سلام بر بدنی که زیر سم اسب‌ها لگدمال شد و در مجلس شراب و 12 منزل آن را چرخاندند.

مداحی یک فیض عمیق عالی الهی است

در ادامه این مراسم اکبر بازوبند از ذاکران اهل بیت(ع) به قرائت شعری با عنوان «شیعتی» همنوا با سایر مداحان پرداخت و سپس ابوالقاسم شجاعی، خطیب اهل بیت(ع) درباره شعر و اهمیت آن در جامعه مداحی سخنانی بیان کرد و گفت: «ان من الشعر لحکمه» در محضر اساتید و جامعه مداحان بزرگداشت چنین شخصیت بزرگی بسیار مغتنم است، ایشان ادیب خدمتگذار، متقی و ابروی لباس مداحی هستند.
 
وی با اشاره به اینکه مسأله شعر مهم‌ترین عامل در پرورش منابع عالی اسلامی است، گفت: شعر از سخن در مغز، عقل، ادراک و روش مردم تأثیر مهم‌تری دارد و این روایت که در آغاز سخن گفتم رسول اکرم (ص) فرمود‌: شعر حکمت است و بیان آن بشر را مسحور می‌کند، بنابراین شعر و سخن دو بال موفقیت هستند. 

حجت‌الاسلام والمسلمین، سیدابوالقاسم شجاعی از خطیبان قدیمی شهر تهران نیز در این برنامه گفت: اینکه پیغمبر(ص) خود به شعر تأکید کرد، چون شعر بر اذهان مردم خوب تأثیر می‌گذارد، ما در بین شاعرانمان کسانی را داشتیم که واقعاً آبروی ادب ایران بودند مثل سعدی و حافظ البته بعضی شاعران هم هستند مورد قبول نیستند و واژه‌هایشان با مضامین هماهنگ نیست اینها را ملک‌الشعرا می‌گوید: ای بسا شاعر که شعرش نیست الاّ حرف مفت!

وی افزود: ابوطالب پدر حضرت علی (ع) شاعر بزرگی بوده است؛ تا حدی که عده‌ای گفتند دیوان علی (ع) متعلق به ابوطالب است. اما لوحی از آسمان آمد که دو بیت شعر سروده پروردگار درباره علی (ع) در آن بود و ختم تمام ادعاها و مناقشات شد. من اشعار زیادی از ائمه از جمله امام سجاد (ع) در حافظه دارم. شعری که مورد نظر ماست، شعری است که پرورش عقل، ادراک، شعور و فهم، مراتب عالی معنا و معنویت و انسانیت را به صورت توام باهم دارد.

این واعظ پیشکسوت کشور اظهار داشت: شعر زمینه و مراتب عمیق عقلی و معنوی در ردیف دین و دیانت می‌طلبد. شاعری جنس شاعری می‌طلبد. مداحی هم همین‌طور. یعنی کسی باید شاعر و مداح شود که از این جنس باشد. آیت‌الله فلسفی می‌گفت فرزندان من از جنس سخن نبودند. امروزه از دوران کودکی، تشخیص می‌دهند که فرد از چه جنسی است و برای چه کاری مناسب است. فردی که جنس خون‌ریز دارد، اگر تربیت نشود، سلاخ می‌شود، اما اگر تربیت شود پزشک جراح می‌شود. شاعر و مداح باید از جنس این کار باشند. این نکته بسیار مهم است که برخی از افراد آن را ندارند.

این خطیب گفت: حافظه شعری مداح و شاعر باید کار کند. من 4 سال اولین سطر منبرهای مرحوم حاج حسن محمدی دولابی را ثبت کردم و هیچ سطری را در این مدت تکراری نخواند. یعنی هر مرتبه یک شعر جدید خواند. این حافظه سرشار،‌ از مقام عالی مداح است. مداحی یک فیض عمیق الهی است. امروز آقای سازگار در شعری که خواند، شیر مادر را به اشک تشبیه کرد. همه آن شعر مرشد چلویی را بلدیم که «من غم مهر حسین با شیر از مادر گرفتم/ روز اول کامدم دستور تا آخر گرفتم» این ذوق آقای سازگار است که امروز شعری که با این مفهوم سروده، می‌خواند. عالی‌ترین بخش در زندگی اسلامی، همین ذوقی است که باعث می‌شود یک فرد، عمری را برای ارشاد مردم صرف کند.

وی در بخشی از سخنانش گفت: امروز اشعار ما و منابع شعری ما،‌ چیزی غیر از آن است که 50 سال پیش استفاده می‌شد. جالب است که در سفری که به آلمان داشتم به یکی از شهرهای دوردست این کشور رفتم. در جایی خارج از این شهر به قله کوهی رسیدم و دیدم صدای حاج‌ منصور ارضی می‌آید. تعجب کردم و گفتم عجب! آقای ارضی این‌جا هم مجلس دارد؟ بعد متوجه شدم نوار مجلس آقای ارضی را گذاشته‌اند و جمعی از زن و مردم مشغول گریستن هستند. باید توجه کنیم که نوار مجالس ما امروز در همه جای دنیا پخش می‌شود و برنامه‌هایمان باید هماهنگ با مراتب عالی فکری مردم باشد. هرچه بیشتر در این زمینه فعالیت کنیم، بیشتر بهره‌مند خواهیم شد.

شجاعی در ادامه گفت: نوحه، عزا، عزاداری، مرثیه، منبر، وعظ و مدح باید طبق افکار بلند مردم باشد. مردمی که خوزستان را از کام دشمن بیرون کشیدند، در کازابلانکا تربیت نشده بودند، بلکه پای منبر مداحان بزرگ شده بودند. نهضت برای دم‌های مداحان و شاعران است. کاری که امروز برای تقدیر از آقای آهی انجام شده است، کار جالبی است؛ چون فردی می‌میرد و بعد از 100 سال برایش بزرگداشت می‌گیرند، اما آقای آهی هنوز در میان ماست و امروز علاقه‌مندانش به مراسم بزرگداشت یک سالخورده درگاه اهل بیت آمده‌اند. من با این سنم، شهادت می‌دهم که تا به حال یک خلاف شرع از او ندیده‌ام. بسیاری از مداحان مانند مرحوم ناظم و آقای آهی، پای درس استادان بزرگ، دروس حوزی خوانده‌اند. آقای آهی یکی از مداحان استاددیده است.

مطالب مرتبط
نظر شما