شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۰۳:۳۳
کد خبر: ۹۶۳۱۰
|
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۸
انیمیشن «فیلشاه» به عنوان آخرین فیلم روز اول سلسله نشست‌های «دو قدم تا سیمرغ» با حضور هادی محمدیان، حامد جعفری و حسن ایوبی معرفی شد.
به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، دومین نشست ویژه برنامه «دو قدم تا سیمرغ» برای معرفی انیمیشن سینمایی «فیلشاه» با حضور هادی محمدیان کارگردان، حامد جعفری تهیه‌کننده و حسن ایوبی تدوینگر این اثر با اجرای منصور ضابطیان در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.

در ابتدای برنامه جعفری تهیه‌کننده این اثر انیمیشن درباره دومین تجربه تهیه کنندگی انیمیشن با توجه به دشواری‌ها و ریسک‌هایش عنوان کرد: «انیمیشن برخلاف کارهای رئال گروه محور است. وقتی از انیمیشن یاد می‌کنیم یاد کمپانی‌های بزرگ دنیا می‌افتیم. مجموعه ما با عنوان هنر پویا سابقه سال‌ها تولید داشته و در جشنواره سی و یکم فجر با یک اثر انیمیشن شرکت داشتیم.»

او ادامه داد: «بعد از آن تصمیم گرفتیم اثری برای مخاطب بسازیم و به سراغ ایده «شاهزاده روم» رفتیم. این اثر در سال ۹۳ عرضه و سال ۹۴ اکران عمومی شد و به عنوان سومین فیلم پرمخاطب بر اساس گزارش شرکت پخش حدود ۵ میلیارد با یک میلیون و ۳۰۰ هزار مخاطب اعلام شد. این اثر پرفروش‌ترین انیمیشن تاریخ سینمای ایران شد و مشوق ما برای شروع کار بعدی بود.»

محمدیان با اشاره به این که تصمیم داریم بعد از ۱۰ سال به نقطه‌ای برسیم که هر ساله یک تولید انیمیشن سینمایی داشته باشیم، افزود: ««فیلشاه» یک قصه تاریخی است و در زمان اکران غافلگیری برای مخاطب دارد. اولویت اول ما مخاطبان کودک و نوجوان هستند. فضای سینمای ایران نشان می‌دهد آثار انیمیشن در میان ۱۵۰ تولید رئال هر ساله به نوعی فراموش شده‌اند. بنابراین ما برای جذب مخاطبان اصلی این ژانر یعنی کودکان و نوجوانان به سینما تلاش کرده ایم بهترین کیفیت را در «فیلشاه» ارائه کنیم.»

محمدیان: «فیلشاه» توان رقابت با کارهای رئال را دارد

جعفری: هزینه ساخت «فیلشاه» برای کمپانی‌های خارجی غیر قابل باور است
در ادامه جعفری درباره میزان نزدیک بودن قصه این اثر به فضای واقعی بیان کرد: «بهترین انیمیشن امسال ۱۰۰۰ میلیارد دلار هزینه داشته اما «فیلشاه» حدود سه و نیم میلیارد تومان هزینه برده است یعنی معادل ۸۰۰ هزار دلار که هزینه‌ای غیر قابل باور برای کمپانی‌های خارجی است.»

این تهیه‌کننده ادامه داد: «ما منابع درآمدی کار را پیش‌بینی کرده‌ایم و بنیاد سینمایی فارابی و موسسه تصویرشهر در برگردان اثر به زبان فارسی هر یک سهم ۲۵ درصدی مشارکت دارند. همچنین برای پخش بین‌المللی کار هم مذاکراتی انجام شده است.»

او با اشاره به رقابت این انیمیشن با آثار رئال سی و ششمین جشنواره فیلم فجر عنوان کرد: «این اتفاق در دنیا مرسوم است. انیمیشن «دیو و دلبر» در سال ۱۹۸۸ در اسکار جایزه بهترین فیلم را از آن خود کرد. اما این تفکر که فیلشاه به اصطلاح ستاره ندارد می تواند به انیمیشن ضربه بزند. اگر در این دوره جشنواره به کار توجه نشود انگیزه عوامل کار از بین می رود و شاید در همکاری های بعدی با انیمیشن کمتر مشارکت کنند.»

محمدیان: «فیلشاه» توان رقابت با کارهای رئال را دارد

محمدیان: سعی کردیم دنیای اثر را برای کودکان و نوجوانان قابل باورتر کنیم
محمدیان کارگردان این اثر نیز با اشاره به اهمیت عدالت داوری «فیلشاه» با آثار رئال جشنواره در بخش سودای سیمرغ گفت: «اگر مثل قرعه‌کشی نمایش فیلم‌ها، نگاه عادلانه‌ای با هیات داوری همراه باشد، «فیلشاه» توانمندی رقابت در اکثر بخش‌ها را با کارهای رئال دارد. در واقع این فیلم هم مثل فیلم های رئال تعریفی از سینماست.»

این کارگردان با اشاره به نگاه اجتماعی حاکم بر این اثر عنوان کرد: «لذت مخاطبان خارجی از انیمیشن‌های خارجی به خاطر این است که خود را در فیلم می‌بینند. ما سعی کردیم از این زاویه اجتماعی در «فیلشاه»، دنیای اثر را برای کودکان و نوجوانان قابل باورتر کنیم. اما باید بتوانیم به طور کلی در انیمیشن به دلیل نبود تصویر خیلی خوب از دوبلورها صدا بگیریم تا حس کار به اصطلاح در بیاید.»

او درباره بخش موزیکال قصه توضیح داد: «در «فیلشاه» دو بخش موزیکال داریم که تجربه خوبی هم برای ما بود. در ساخت این فیلم شرایطی بود که انگار انیمیشن از ابتدا در ایران اختراع می‌شود و حداقل باید ۴ فیلم دیگر تجربه کنیم تا تجربه‌مان کامل شود.»

محمدیان در پاسخ به این سوال ضابطیان که اگر یک سیمرغ در اختیار داشته باشد به کدام بخش اهدا می کند، بیان کرد: ««فیلشاه» ۲۵۰۰ پلان دارد و این رقم سه برابر استانداردهای سینمای ایران است. فیلمی پر ریتم است و به نظرم در تدوین استحقاق دریافت این سیمرغ را دارد.»

محمدیان: «فیلشاه» توان رقابت با کارهای رئال را دارد

ایوبی: انیمیشن مراحل پیچیده‌ای را در تدوین طی می‌کند
ایوبی تدوینگر فیلم نیز گفت: «فیلم انیمیشن به دلیل نبود راش‌های آماده، مراحل پیچیده‌تری را در تدوین طی می‌کند. من از روزهای اول وارد این پروژه شدم و فیلم سه مرحله تدوین را طی کرد. در حالی که فیلم‌های سینمایی یک بار تدوین می‌شوند. همچنین چند مرحله فاین کات در این اثر انجام شده است که کار تدوین را سخت تر می‌کرد.»

ویژه برنامه «دو قدم تا سیمرغ» به همت سامانه فیلم‌نت با همکاری سی و ششمین جشنواره فیلم فجر به منظور معرفی فیلم ها ۴ تا ۹ بهمن‌ماه در پردیس سینمایی ملت برگزار می‌شود.

منبع: فیلم‌نت نیوز
مطالب مرتبط
نظر شما