جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۱۴:۵۳
کد خبر: ۹۸۶۸۸
|
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۳
نویسنده مجموعه داستان‌های یه قل دوقل:
طاهره ایبد در جلسات «یک‌شنبه‌های کتاب» مطرح کرد: هر کتاب یک تجربه تازه است و بچه‌هایی که کتاب می‌خوانند هم بر تجربه‌شان افزوده می‌شود هم قدرت تخیل‌شان بالا می‌رود.
تجربه زیستی، یک راه پیدا کردن سوژه استبه گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، طاهره ایبد در جلسه‌ کتابخوانی «یک‌شنبه‌های کتاب» که در کتابخانه دکتر شهیدی برگزار می شود، خطاب به مخاطبان کودک و نوجوان خود گفت: بهترین راه برای اینکه بدانید آنچه نوشته‌اید، خوب است یا نه، این است که داستان خود را در یک گروه بخوانید و نظر دیگران را بشنوید. اگر دوستان شما خوش‌شان آمد یعنی قصه‌ای که نوشته‌اید خوب و خواندنی است اما اگر از نوشته‌تان اشکال گرفتند، ناراحت نشوید و تلاش کنید تا کاستی‌ها را کم و کمتر کنید.

نویسنده مجموعه «بیز بیز پشه» در پاسخ به این‌که برای نوشتن داستان‌هایمان، چطور ایده‌یابی کنیم بیان کرد: نه تنها کودکان و نوجوانانی که علاقه‌مند به نوشتن هستند که نویسندگان حرفه‌ای هم با این مشکل مواجه‌اند و پیداکردن ایده کار بسیار دشوار است. یکی از راه‌ها برای سوژه‌یابی، زندگی کردن و تجربه زیستی است که البته بچه‌ها نمی‌توانند از این روش استفاده کنند چراکه کوتاه زندگی کرده‌اند اما می‌توانند خاطرات و اتفاقات روزانه‌شان را بنویسند و روی اتفاقات روزمره تمرکز کنند.

ایبد همچنین بیان کرد: فضای مدرسه، مجال خوبی برای سوژه‌یابی است. حتی بزرگسالان هم وقتی می‌خواهند برای بچه‌ها داستان بنویسند از ماجراهایی که در مدرسه اتفاق افتاده استفاده می‌کنند. اخبار و اطلاعات هم می‌توانند به ما در سوژه‌یابی کمک کنند. البته برای نوشتن یک داستان تنها به سوژه نیاز نداریم بلکه باید عناصر داستانی را هم بشناسیم و تکنیک داستان‌نویسی بدانیم.  

به گفته این نویسنده کودک و نوجوان، هر کتاب یک تجربه است و کسانی که کتاب می‌خوانند، تجربه بیشتری کسب می‌کنند و با تجربیات دیگران هم آشنا می‌شوند. از سوی دیگر خواندن داستان بر قدرت تخیل می‌افزاید. به همین خاطر، بچه‌هایی که قصه و داستان می‌خوانند باهوش تر هستند.

نشست ادبی «یکشنبه‌های کتاب» با حضور نویسندگان در کتابخانه‌های مراکز فرهنگی هنری منطقه ۸ هر یکشنبه برگزار می‌شود.

نظر شما