به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، نرگس معدنیپور رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: از اقدامات سازمان فرهنگی هنری تشکر میکنم که در چند زمینه توفیقات خوبی داشته است؛ چند برابر کردن اجرای برنامههای فرهنگی به ویژه در دوران کرونا، استفاده بهینه از فضای مجازی و تولید محصولات فرهنگی هنری باکیفیت و انتشار در شبکههای اجتماعی، پرداخت بدهی سازمان فرهنگی هنری در شرایط سخت مالی، تغییر مأموریت دادن به اقتضای شرایط و تبیین رویکردهای جهادی، مجازی و میدانی در مأموریتهای سازمان، راهاندازی شوراهای اندیشهورز در حوزههای گوناگون، برگزاری فرهنگسرای منتظر در نماز جمعه، برگزاری برنامههای مذهبی به ویژه در اربعین، راهاندازی فرهنگسرای شهید حاج قاسم سلیمانی، جذب مشارکت بخش خصوصی در افزایش تعداد صندلیهای سینمای شهر تهران، راهاندازی غرفههای کتاب و احیای شهرهای بازی تعدادی از این اقدامات بوده است.
وی افزود: با وجود حجم عظیم برنامههای فرهنگی هنری که در شهر تهران اجرا میشود، باید بررسی کرد که چرا شاخصهای فرهنگی و اجتماعی بهبود پیدا نمیکند؟ چرا برنامههای فرهنگی اثربخشی و کارایی لازم را ندارند؟ آیا نهادهای فرهنگی مدیریت شهری در مقایسه با نهادهای نوظهور فرهنگی اجتماعی مانند شبکههای اجتماعی و رسانههای مجازی از مرجعیت لازم برخوردار نیستند؟ شاید بتوان یکی از دلایل ضعفهای موجود را این دانست که سیاستها و برنامهها مبتنی بر شواهد نیستند. نظارت بر سازمانهای فرهنگی و اجتماعی مدیریت شهری هوشمند نیست و این سازمانها تعالی سازمانی را دنبال نمیکنند. مدیریت شهری بیشتر به خروجی برنامهها توجه دارد و کمتر به فرایندها و نیز آثار و پیامدها توجه میکند.
معدنیپور در پایان گفت: سیاستگذاریهای کلان در مدیریت شهری بر اساس برنامهها و نه شاخصهاست. برنامهها به اندازه کافی جامعهمحور نیستند و نرخ پوشش پایینی دارند. البته این موضوعات کلان هستند و به سازمان فرهنگی هنری محدود نمیشوند، ولی از سازمان انتظار میرود به این مسائل توجه کند.