جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
ساعت : ۰۸:۵۶
کد خبر: ۶۷۷۱۲
|
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۹
در مراسم بزرگداشت نلسون ماندلا مطرح شد/

شهری که فاقد آزادی خواهی باشد شهر مرده‌ای است

رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: شهری که آباد باشد اما عدالت خواهی در آن نباشد شهر مرده ای است. شهری که آباد باشد اما در آن مبارزه با ظلم و تبعیض نباشد شهر ستودنی نخواهد بود.
به گزارش خبرنگار شهر، امیر خوراکیان در مراسم نکوداشت نلسون ماندلا مرد صلح و آزادی، با سپاس از حضور ارزشمند مردم تهران در این بزرگداشت گفت: ما معتقدیم شهرها همچنان که باید از نظر فیزیک و امکانات و خدمات شهری آباد شوند و توسعه یابند باید از نظر روح و محتوا هم پیشرفت کنند.
 
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران افزود: شهری که آباد باشد اما عدالت خواهی در آن نباشد شهر مرده ای است. شهری که آباد باشد اما در آن مبارزه با ظلم و تبعیض نباشد شهر ستودنی نخواهد  بود.
 
خوراکیان با بیان اینکه ارتباط ما با دیگر شهرهای دنیا از دریچه فرهیختگان و شخصیت‌های ارزشمند و موثر دنیاست گفت: آقای نلسون ماندلا شخصیتی آزادی خواه، عدالت طلب است. ارزش‌های مبارزه او با ظلم، استکبار و تبعیض با ارزش‌های مردم و انقلاب ایران مشترک است و از این نظر برای ما ارزشمند است.
 
وی افزود: سازمان فرهنگی هنری شهرداری در تعامل فرهنگی بین تهران و شهرهای مختلف دنیا این الگوها را جستجو می‌کند. برای این الگوها ارج و ارزش و احترام قائلیم و تلاش می کنیم با شناخت این الگوها تعامل فرهنگی بین تهران و سایر شهرها را دنبال کنیم.
 
رییس سازمان در بخش دیگری از سخنان خود گزیده‌ای از سخنان مقام معظم رهبری در ارتباط با ماندلا را برای حضار بدین شرح قرائت کرد.: «نلسون ماندلا» قبل از آن‌كه در آفريقاى جنوبى به پيروزى برسد - زمانى كه تازه از زندان آزاد شده بود - به ايران آمد و با من ملاقات كرد. راجع به اوضاع آفريقاى جنوبى از او سؤال كردم، چيزهايى گفت. من به او گفتم، ما تجربه‌اى داريم كه گمان مى‌كنم در كشور شما هم قابل عمل باشد؛ و آن تجربه عبارت است از اين‌كه انسان‏هاى داوطلب - كه اكثريت جمعيت كشور ما را تشكيل مى‌دادند - زن و مرد، با جسم خودشان به خيابان‏ها آمدند، نه با مشت‏شان، نه با سلاح‏شان، نه با نارنجك‏شان، نه با خانه تيمى‌شان، بلكه با تن خودشان آمدند؛ روى خود را هم نبستند، با صورت باز آمدند؛ لذا نظام را منفعل كردند و او هم ديد نمى‌تواند بايستد. واقعا بر چه كسى مى‌خواست حكومت كند؟ گفتم به نظر من اين الگو در آفريقاى جنوبى قابل عمل است. او سرى تكان داد. بعد از رفتن او، يكى دو ماه طول نكشيد كه خبرهاى تظاهرات عظيم مردمى در آفريقاى جنوبى را در روزنامه‌ها خوانديم! من فهميدم كه اين بذر، سبز شد؛ عين همان وضعيت ايران. تمام خيابان‏هاى شهرهاى بزرگ آفريقاى جنوبى از سياهان پر شد و يك عده از سفيدپوست‏ها هم آمدند و همراه با آنها راهپيمايى كردند و گفتند ما هم با حكومت تبعيض نژادى مخالفيم! نتيجه نيز همان شد؛ يعنى كسى كه در رأس بود، ديد اصلا نمى‌تواند كارى بكند. اول رفت و كس ديگرى را جاى خودش گذاشت؛ او هم ديد نمى‌تواند؛ لذا در يك انتقال قدرت آرام، حكومت را به دست سياهپوستان دادند و خود «ماندلا» هم رئيس‌جمهور شد! اين حادثه تقليدشدنى و اين الگوى ملت‏ها براى آزاديخواهى، به وسيله جوان ايرانى در دهه‌هاى پنجاه و شصت اتفاق افتاد.
 
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران افزود: همچنین ماندلا از امام خمینی یاد می‌کند و درس‌هایی که از امام برای آزادی خواهی و مبارزه با استکبار یاد گرفته است را بیان می‌کند.  
 
در پایان خوراکیان با تشکر ویژه از میهمانان نکوداشت ابراز امیدواری کرد که این بزرگداشت شایسته خانواده نلسون ماندلا باشد.
خبرهای مرتبط
نظر شما