تشریح جزئیات تدوین شاخصهای تفصیلی ارزیابی فرهنگ
نظام استاندارد در حوزه فرهنگ تعریف و تشکیل میشود
معاون دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با تشریح اقدامهای این نهاد در زمینه تدوین شاخصهای ارزیابی بخش فرهنگ گفت: مجموعهای از شاخصهای کمی و کیفی توسط دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه شده که مبنای ارزیابی وضعیت فرهنگی و اجرای راهبردها و سیاستهای فرهنگی و نقشه مهندسی فرهنگی است.
به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، دکتر محمد اسحاقی با اشاره به ضرورت وجود شاخصهای کمی و کیفی برای ارزیابی وضعیت فعالیتها و محصولات فرهنگی افزود: بر اساس شاخصها میتوان میزان پیشرفت، پسرفت یا کیفیت فعالیتها و محصولات و میزان اثرگذاری، اثربخشی، کارآمدی، بهرهوری و میزان تاثیری که در فرهنگ به وجود میآورند اندازهگیری و ارزیابی کرد.
عضو شورای سیاستگذاری دبیرخانه دائمی ارتقای کیفیت محصولات و فعالیتهای فرهنگی با تاکید بر اینکه شاخصهای ارزیابی فرهنگی باید همه ابعاد و مسائل و فعالیتهای فرهنگی را مورد توجه قرار دهند، گفت: ذیل نقشه مهندسی فرهنگی، مجموعهای از شاخصهای کمی و کیفی توسط دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه شده که مبنای ارزیابی وضعیت فرهنگی و اجرای راهبردها و سیاستهای فرهنگی و نقشه مهندسی فرهنگی است.
معاون برنامهریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه این شاخصها ناظر بر مسائل ماهوی و درونی فرهنگ میشود، افزود: مسائل درونی فرهنگ ناظر بر مسائل مربوط به پایبندی بر اصول، اعتقادها، ارزشها و باورهاست و بخش بیرونی هم نمودها، رفتارها و محصولات و صنایع فرهنگی را شامل میشود.
اسحاقی در پاسخ به اینکه وجه تمایز فعالیت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در تدوین شاخصهای ارزیابی فرهنگی با فعالیت دبیرخانه دائمی ارتقای کیفیت محصولات و فعالیتهای فرهنگی چیست، گفت: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در بحث شاخصهای تفصیلی فعال است و موضوعهای کلان را مورد توجه قرار می دهد این درحالی است که وقتی بحث ارزیابی جزئیتر کیفیت در مورد یک محصول و کالای خاص به میان بیاید، باید گامهایی ریزتر در راستای تدوین شاخصهای خرد برداشته شود.
معاون دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تعدد و تنوع مجموعه روشهای ارزیابی فرهنگی، گفت: برای ارزیابی کیفیت محصولات و فعالیتهای فرهنگی از روشهای آمیخته کمی و کیفی، پیمایشی، نظرخواهی و ارزیابی عملکرد دستگاهها استفاده میشود اما غایت اصلی در ارزیابی کیفیت محصولات و تولیدات و فعالیتهای فرهنگی، میزان اثربخشی آنها در تغییر اندیشههاست.
وی شاخصهای کیفیت را در دو دسته اجباری و اختیاری دستهبندی کرد و گفت: آنچه بیشتر موضوع کار همایش ملی و جشنواره ارتقای کیفیت آثار، محصولات و فعالیتهای فرهنگی است، در رابطه با ارزیابی کیفیت محصولات و صنایع فرهنگی است و لازم است این شاخصهای کیفیت به شاخصهای اجباری و الزامی تبدیل شود.
اسحاقی افزود: شاخصهای اجباری به آن شاخصهایی اطلاق میشود که رعایت آنها برای اعطای مجوز به سازمانها، نهادها، دستگاهها و شرکتها برای تولید کالای فرهنگی ضروری است و متوجه تامین شرایطی حداقلی در کیفیت محصولات است که اگر رعایت نشده باشند، آن کالا مجوز توزیع در بازار را پیدا نمیکند.
عضو شورای سیاستگذاری دبیرخانه دائمی ارتقای کیفیت محصولات و فعالیتهای فرهنگی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نظام استاندارد در کشور در حوزه فرهنگ هیچگونه شاخص و استاندارد اجباری را به صورت الزامآور یا توصیه مطرح نکرده است در حالی که باید شاخصهای خرد صنایع و محصولات فرهنگی تعیین شوند و به صورت اجباری درآیند. برخی شاخصها هم جنبه توصیهای دارند که حالت تشویقی پیدا میکنند. البته تا رسیدن به این نقطه باید گامهای زیادی برداشته شود.
معاون دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: این استانداردها شامل دو بخش کمی و ظاهری و همچنین محتوایی و درونی است که از یکسو باید با ارزشهای بومی و ملی و دینی ما متناسب باشند و از سوی دیگر به شاخصهایی نظیر زیباشناسی، بهداشتی و زیست محیطی توجه کنند.
اسحاقی در پاسخ به اینکه آیا تدوین استانداردهای لازم برای واردات کالاهای فرهنگی غیر ایرانی هم در دستور کار قرار دارد، گفت: این استانداردها هم باید مشمول کالاهای تولید داخل شود هم کالاهای وارداتی. در حال حاضر خلأ جدی در زمینه الزام واردکنندگان به رعایت استانداردهای فرهنگی وجود دارد در حالی که باید از زمان سفارش خرید کالا تا ورود به کشور، این کنترل توسط نهادهای مسئول، نظارتکننده و جلوگیریکننده وجود داشته باشد.
سومین همایش ملی و دومین جشنواره ارتقای کیفیت آثار، محصولات و فعالیتهای فرهنگی به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و مشارکت سازمانها و نهادهایی چون آستان قدس رضوی، صدا و سیما، حوزه هنری، فرهنگ و ارتباطات اسلامی و... اوایل خردادماه ۹۴ برگزار میشود.
گزارش خطا
پسندها:
۰
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت نام موکبهای مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایتهای ایرانی، اینبار با زبانهای مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش میشود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاهحسینی
«مادران قصهگو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضاهای تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دورههای تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بینالمللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهانآرا
همایش بزرگ مثنویخوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفانپور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز میشود
اختتامیه پویش «مادران قصهگو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار میشود
نامزدهای بیستوسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالنهای پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بیباک» در فرهنگسرای فردوس