شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۱۰:۰۵
کد خبر: ۷۹۸۸۹
|
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۱
به بهانه برگزاری پنجمین دوره جشنواره بین المللی فیلم شهر
ابوالفضل جلیلی معتقد است فیلم شهری فیلمی نیست که تنها مختص تهران باشد بلکه فیلمی است که شامل همه کشور و فرهنگ این سرزمین است.
به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، جلیلی با بیان اینکه استان ها و شهرستان های کوچک،امکان ساخت یک فیلم درون شهری را ندارند، گفت: در کشور ما همه تمرکز و امکانات در پایتخت جمع شده و ساختن یک فیلم با موضوع شهر و مشکلات آن عموما در پایتخت اتفاق می افتد و همه تصورشان بر این است که در شهرهای بزرگ و پایتخت می توان به معضلات،امکانات و امتیازات شهری پرداخت با این تصور باید بگوییم فیلم شهری تنها در تعریف پایتخت می گنجد درحالیکه چنین نیست.
 
وی افزود: باید بتوانیم فرهنگ زندگی شهری را در فیلم ها به نمایش بکشیم اینکه چگونه زندگی کنیم و اینکه چگونه باید به نیازهای مردم در جامعه پاسخ مثبت دهیم.
کارکردان فیلم «حافظ» خاطرنشان کرد: فیلمساز شهری باید بتواند علاوه بر معضلات شهری، فرهنگ شهرنشینی را در فیلم هایش به تصویر بکشد و یا به معنای دیگر عده ای تصورشان بر این است که ما تنها باید در فیلم ها معضلات شهری را به تصویر بکشیم درحالیکه چنین نیست ما باید بتوانیم فرهنگ شهری را تصویر بکشیم.
 
جلیلی همچنین گفت: فیلم شهری از پیش پاافتاده ترین موضوعات تا موضوعات بالاتر و مهمتر را شامل می شود یعنی ما دراین ژانر باید حتی به کوچکترین جزئیات نیز توجه داشته باشیم.به طور مثال، اگر همین امروز از شهروندی در پاریس آدرس منزل صادق هدایت و یا ویکتورهوگو را بپرسیم ما را درب منزلی که آنها زندگی می کردند، می برد اما متاسفانه در ایران حتی نمی‌دانیم جلال آل احمد کجا زندگی  کرده است. 
 
وی در ادامه افزود: این ها همه موضوعات شهری است که ما متاسفانه به آنها توجهی نداریم ضمن اینکه در جشنواره فیلم شهر و به دنبال آن فیلم های شهری باید از ارائه خدمات شهرداری پرهیز کنیم.
 
کارگردان فیلم«ابجد»با بیان اینکه نباید با رودروایسی فیلم شهری بسازیم گفت: امروز همه فیلمسازانی که فیلم شهری می سازند می گویند فیلم شهری  را باید داخل شهر بسازیم و معتقدند که فیلم روستایی فروش ندارد. بر همین اساس عده ای هم معتقدند که عشق را تنها می توان در فیلم شهری به تصویر کشید و به همین دلیل است که فیلم های شهری ما مثلث عشقی جوانان شده است.
 
جلیلی خاطرنشان کرد: باید در فیلم های شهری مان محله های قدیمی تهران چیزی که سالهاست به فراموشی سپرده شده را به تصویر بکشیم. در مورد این موضوع هیچ فیلمسازی به جز مرحوم علی حاتمی فیلم نساخت. یادم می آید مرحوم حاتمی فیلمی درباره کاخ گلستان ساخته بود که در آن حتی به آیینه کاری های کاخ نیز توجه شده بود.
 
کارگردان«یک داستان واقعی»ادامه داد: باید اجازه دهیم تا هرکسی درباره فرهنگ شهری ایده هایش را ارائه دهد و ما فیلمسازان بهترین ایده را به تصویر بکشیم. نباید از یاد ببریم که مردم ما مردم خلاقی هستند که مخصوصا درباره معضلات و فرهنگ شهری می توانند نظرات بسیارمفید و جالبی را ارائه دهند.
 
وی با بیان اینکه جشنواره فیلم شهر را تخصصی برگزار نکنیم، گفت: در این جشنواره باید از فیلمسازان شهرستانی هم بهره ببریم زیرا در این نوع جشنواره ها است که استعدادها شناسایی می شوند و در آینده همین استعدادها تبدیل به یک فیلمساز حرفه ای می شوند.
 
جلیلی با بیان اینکه فیلم«مسیر معکوس»که به زودی آنرا کلید می زند، فیلمی شهری است گفت: در این فیلم به معضلات شهری می پردازم و تهرانی را به تصویر می کشم که ایده آل خودم است زیرا من با معماری تهران موافق نیستم اینکه یک ساختمان20 طبقه درکنار یک ساختمان دو طبقه قدیمی قرار می گیرد خوب نیست زیرا معماری شهر را از بین می برد.
  
وی در ادامه خاطرنشان کرد: برای ساخت فیلم های شهری باید نظرات همه جامعه و حتی کارشناسان خارجی را هم جویا باشیم ضمن اینکه آنها باید ایده های مورد نظرشان را با توقع بالا ارائه دهند تا ما فیلمسازان هم فیلم های شهری را با سطح بالا بسازیم. 

مطالب مرتبط
برچسب ها: فیلم شهر
نظر شما