يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساعت : ۱۵:۱۶
کد خبر: ۱۲۳۶۶۵
|
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۸
یک نگارگر با اشاره به اقتصاد هنر گفت: خرید و فروش آثار هنری نیاز به تخصص، بازاریابی و تبلیغات دارد و این بنگاه‌های بزرگ اقتصادی و مراکز فرهنگی و اسپانسری هستند که به عنوان حامیان و خریداران آثار هنری محسوب می‌شوند؛ سرمایه گذاران نیز توقع بازگشت سریع سرمایه خود را دارند، گویی با آثار هنری مثل سکه و خودرو و مسکن برخورد می‌کنند و می‌خواهند در کمترین زمان به بیشترین سود برسند.
در اقتصاد هنر نباید آثار هنری مثل طلا و سکه تصور شودبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، هنر نگارگری یا مینیاتور یکی از اصیل ترین و زیباترین شیوه های نقاشی منحصر به فرد ایران است که در طول قرون مختلف با سعی و تلاش هنرمندان با صرف وقت، دقت وتلاش مضاعف شاهکارهای ارزشمند و گرانبهایی درباره آن خلق شده است.

پس از آشنایی غرب با هنر نگارگری شرقی از روی همانندی در اندازه، غربی ها  واژه مینیاتور را برای نگارگری‌های ایرانی نیز به کاربردند . در بنیاد فلسفی و زیباشناختی با مینیاتورهای چین و ژاپن و از نگاه فنی با مینیاتورهای اروپا جدایی دارد و تنها از دید اندازه و کوچکی با آنها یکی است. هنر نگارگری ایرانی اسلامی در طول سالها شکوفایی نمایان داشت؛ ولی نقش و نگارهای به جای مانده از دوران پیش از اسلام تا زمان حمله مغلان، و همچنین کارهای دیوارگری ، پرده‌نگاری، قلمدان نگاری و مانند آن در سده‌های نزدیکتر نیز نمودهایی دیگر اما کمتر شناخته‌شده ازنقاشی به‌شمار می‌آیند. 

سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بنا به رسالت فرهنگی و هنری خود در حمایت از هنر فاخر و هنرمندان با در اختیار داشتن  مراکز فرهنگی شامل فرهنگسرا ها ،  خانه های فرهنگ ،  موزه ها و نگارخانه ها سعی در بستر سازی حمایت از هنر ایرانی اسلامی دارد . نگارخانه هایی که هریک به نوبه خود از بهترین مراکز برای نمایش آثار هنرمندان هنرهای تجسمی هستند .
بدین منظور با فرارسیدن بهار طبیعت و بهار قران در ماه مبارک رمضان فرهنگسرای رسانه نیز میزبان نمایشگاه تابلوهای نگارگری سرکار خانم کریمی از  هنرمندان بانو مطرح در عرصه مینیاتور است آثار وی هم اکنون در نگارخانه فضای مجازی فرهنگسرای رسانه که در زمان شیوع کرونا تحت عنوان «رسانگار» فعالیت دارد  به نمایش در آمده است. به مناسبت برپایی این نمایشگاه مصاحبه ای با ایشان انجام داده ایم که در ادامه می خوانیم .

لطفا بیوگرافی ازخودتان بگویید؟ 
1  معصومه کریمی، متولد تهران، نقاش، محقق نگارگری، تذهیب، تشعیر و فارغ‌التحصیل رشته هنرهای معاصر از دانشگاه هنر ومدرس دانشگاه که مدتهاست به بررسی طرح ها و نقشه های قالی و فرش های ایرانی می پردازم. کارشناس فلسفه ؛ منطق  و عرفان اسلامی از دانشگاه امام خمینی قم سال  1386 و لیسانس هنرهای معاصر از دانشگاه هنر و معماری تهران  1394
دارای مدرک  گواهی افتخاری درجه 2 هنری در رشته نگارگری ازشورای ارزشیابی هنرمندان به استنادآیین نامه مصوب جلسه 569 شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 14 بهمن ماه 1397
که گواهنامه هنری صادرشده  معادل مدرک دانشگاهی فوق لیسانس رشته نگار گری است . 

در اقتصاد هنر نباید آثار هنری مثل طلا و سکه تصور شود

2- به نظر شما به عنوان یک هنرمند نگارگر چرا فرهنگ و هنر هنوز در کشورما اقتصادی نشده است ؟   
سرمایه های  فرهنگی و هنری شامل هنجارها و ارزش‌های مشترک در میان گروهی از مردم است که سبب ترویج همکاری و ایجاد اعتماد در بین آنها می‌شود . 
یکی از الزامات اساسی برای توسعه اقتصادی در کشور ایجاد زیرساخت‌های مناسب فرهنگی و هنری است . توسعه اقتصادی بدون توجه به توسعه فرهنگی ممکن نیست، اینجاست که فرهنگ ، هنر و توسعه اقتصادی به هم مربوط می‌شوند .  در این فضا ، خرید و فروش آثار هنری از یک سو  نیاز به تخصص ، بازاریابی و برنامه ریزی دقیق و تبلیغات دارد و سوی دیگر بنگاه های بزرگ اقتصادی و مراکز فرهنگی و اسپانسری هستند که به عنوان حامیان و خریداران آثار هنری  محسوب می شود که به این نکات در جامعه ما کمتر پرداخته شده و اگر اندک توجهی هم صورت گرفته سرمایه گذاران توقع بازگشت سریع سرمایه خود را دارد. گویی با اثار هنری مثل سکه و خودرو و مسکن برخورد می‌کنند و میخواهند در کمترین زمان بدون کوشش به  بیشترین سود برسند ،آنها در این عرصه اثار هنری را با کالای سرمایه ای چون ( سکه و خودرو و مسکن ) برابر می دانند. در صورتیکه درعرصه خرید و فروش آثار هنری صبر و وقت لازم است تا مخاطب و خواهان خود را بیابد . چون آثار هنری تنها سرمایه های فرهنگی هستند  که در گذر زمان به بهای آن افزوده میشود .


3- سهم بخش خصوصی و دولتی را در حمایت از هنرمندان چطور ارزیابی می کنید ؟
 ورود بخش خصوصی به عنوان حامی مالی در تمام دنیا مرسوم است . اما متاسفانه در کشور ما دراین حوزه کمتر ورود دارد، درهنرهای تجسمی هم اگر بخش خصوصی واردشده ، هنرمندان مطرح مورد نظر انهاست و سفارش های خود را به هنرمندان سرشناس می دهد و کمتربه هنرمندان کمتر شناخته تر سفارش کارداده می شود  . 
تا زمانی که باز خورد تبلیغاتی اسپانسر ها در فضای جامعه هنری ایران دیده نشوند در این حوزه کمتر سرمایه گذاری می کنند چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی اگر واقعا شرایط حمایت وجود داشته باشد هیچکدام نباید دریغ کنند زیرا رسالت هنر در افزایش خلاقیت و خردورزی است تا جامعه را از مرحله تجاری به تولیدی تغییر دهد تا جامعه از شرایط خلاقیت ایده به خلق اثر تغییر یابد و این امر میسر نیست بجز حمایت همه جانبه دولت از هنر و هنرمندان ... 

4 – به جوانان ونوجوانان که علاقه مند به فعالیت در حوزه هنر هستند چه پیامی دارید؟
 در هر حوزهی هنر که مشغول به فعالیت شدند، اول آموزش  سپس پژوهش در اخر تولید و خلق اثر را هدفمند و باکوشش و تلاش  خود دنبال کنند و سعی کنند در هر کاری مطالعه داشته باشند و به خدا تکیه کنند. 

5- از مسئولان فرهنگی و هنری چه تقاضایی دارید؟
در شرایط کنونی بد اقتصادی جامعه، اقتصاد هنر و هنرمندان را طوری محیا کنید که هنرمند  به خاطر هزینه های سرسام آور امکانات مورد نیاز مجبور به ترک هنرخود نشوند.

در اقتصاد هنر نباید آثار هنری مثل طلا و سکه تصور شود

6  در حوزه استاندارد سازی فعالیت های هنری نظر شما چیست؟ 
هنر باید عالی و تعالی باشد اما از این که در چهارچوب باشد در یکسری مسائل صحیح است اما در جاهایی باید خارج از این فضا باشد ، بدین سبب که خلاقیت  ذهنی هنرمند را به تصویر میکشد اما زمانیکه چهارچوب را در نظر میگیریم باید مسائل داخل کشور چه از لحاظ مذهبی و دینی و چه از لحاظ ساختارهای اولیه که پایه هنر منظور را مشخص میکند باید مورد توجه قرار گیرد.

7 – در مورد نمایشگاهی که در بخش رسانگار فرهنگسرای رسانه برگزار کرده‌اید و برنامه های هنری  آینده خود توضیح بفرمایید  ؟
با توجه به شیوع ویروس کرونا بیشتر نمایشگاه ها  و نگارخانه ها فضای نمایشگاهی آثار خود را در فضای مجازی و پلت فرم های شبکه های اجتماعی قرار دادند . ضمن تشکر از مدیران محترم فرهنگسرای رسانه  به خاظر دعوت از اینجانب و برگزاری نمایشگاه قرار شد  تعدادی از تابلوهای نگارگری در بستر نمایشگاه فضای مجازی به نام رسانگار در فرهنگسرا برگزار شود. 
در مورد برنامه های آتی هم ، انشاالله  در فصل بهار این نمایشگاه از آثار مینیاتور در فرهنگسرای رسانه و رونمایی از تابلو دیگری را با مشارکت بنیاد قرآن، یک نمایشگاه و فروش تابلو مینیاتور در یکی از کشور های حوزه خلیج فارس در دست برنامه ریزی خواهم داشت .

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
Under Review: ۰
انتشار یافته: ۱
زهرا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۳
0
0
با سلام از دیدن این اثار بسیار لذت میبرم وغرق ذره ذره ان میشوم واقعا خیلی زیباست این هنرمند باید در جهان شناخته شود وباعث غرور کشورمان است چنین استاد جوانی
نظر شما