کد خبر: ۱۴۵۳۹۶

برگزیدگان هفدهمین «تجسمی فجر» معرفی شدند

مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر شامگاه ۴ اسفند در تالار وحدت برگزار شد.

برگزیدگان هفدهمین «تجسمی فجر» معرفی شدندبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر به نقل از خبرگزاری مهر، هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در گام پایانی خود، با حضور نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ، زهرا بهروزآذر معاون امور خانواده و زنان رئیس‌جمهور، اکبر زنجان‌پور، اتابک نادری، اسماعیل خلج، محمدحسین اسماعیلی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش وزارت فرهنگ، جعفر واحدی سرپرست موسسه هنرهای تجسمی معاصر و جمعی از هنرمندان تجسمی به کار خود پایان داد.

این دوره جشنواره «تجسمی فجر» با تغییرات ساختاری، بدون رقابت و رویکردی جدید برگزار شد. این دوره، جشنواره به صورت همزمان با تهران در ۳۱ مرکز استان آغاز به کار کرد و نمایشگاه‌های بخش «سرزمین من» در این استان‌ها برپا شدند.

در آیین اختتامیه این رویداد پس از قرائت کلام الله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، مراسم به صورت رسمی آغاز شد.

سپس بهاره جهان دوست هنرمند نقال روی صحنه حاضر شد و قطعه‌ای را برای سرو چندهزارساله که نماد هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر است، اجرا کرد.

محمد سلوکی که اجرای مراسم را عهده‌دار بود در ابتدا بدون حضور روی صحنه، از بهرام کلهرنیا دبیرکل جشنواره دعوت به حضور روی سن کرد.

ما هم پیمان هستیم پس رقابت نمی‌کنیم

در ادامه، بهرام کلهرنیا گفت: در جریان برگزاری این رویداد، گام‌های من خسته شد، پیرسالی من را خسته کرد اما شادکامی من از برگزاری چنین رویدادی بود. چون فرصت تنگ است نمی‌توانم از تک تک افرادی که در این مسیر من را همراهی کردند نام ببرم. جشن فجر امسال جای پای مهر و شادی را به خود اختصاص داد. با وام‌داری و پشتیبانی شانزده دوره پیشین، کوشیدیم نظام اندیشه‌ای این جشنواره را تغییر دهیم تا با این نوع نگاه جشنواره بتواند دوستی، محبت، پراکندگی اندیشه و فکر را بپروراند.

وی به حذف رقابت از رویداد تجسمی فجر تاکید کرد و افزود: ما هم پیمان هستیم پس رقابت نمی‌کنیم. ما از هنرمندان و صنوف پشتیبانی کردیم. جشن کنونی جشن هنرمندان نیست بلکه یکی از رای‌های آن هنرمندان هستند، بنیادی‌ترین راس آن، مردم هستند و راس دیگرش، مدیران هستند که از ترکیب این رئوس، فجر شکل می‌گیرد.

کلهرنیا به تفکیک رخدادهای هنری اشاره کرد و گفت: در این جشنواره، هنرها به سوی هم سر خم کردند و از هم وام می‌گیرند؛ آن‌چنان که دیدیم. فجر باید بتواند آکادمی هنرهای تجسمی را به راه بیندازد و در جشن آن، گردهم آییم.

وی در پایان با بیان اینکه کوشش شد در این جشنواره صنوف به هم نزدیک شوند، گفت: با خستگی اما با احساس پیروزی مقابل شما ایستادم.

سپس، کلیپ روزهای انقلاب پخش شد. محمد سلوکی نیز روی صحنه آمد و مراسم ادامه پیدا کرد.

در ادامه، فریبا متخصص، عشرت فیروز و زهرا بهروزآذر روی صحنه آمدند تا از زنان هنرمند تجلیل کنند.

بخش زنان برتر بخش «سرزمین من»

فاطمه رحمانیان از فارس

مریم کاشی از خراسان جنوبی

طیبه زاهدی از ایلام

فرزانه نصیری از زنجان

سپس، تابلویی ناقص از هنر کاشی‌کاری از بالای صحنه به سمت پایین هدایت شد تا قطعه‌های ناقص آن توسط معاون رئیس جمهور و ۲ هنرمند تکمیل شود.

در بخش بعدی کلیپ هنرمندان تجسمی درگذشته سال ۱۴۰۳ پخش شد و بهاره جهان‌دوست از داستان‌های عاشقانه و ارتباط این داستان‌ها با هنرهای تجسمی سخن گفت.

همچنین کلیپی از برگزاری این دوره جشنواره تجسمی فجر در استان‌ها، پخش شد.

قدردانی از مدیران هنری برتر

سپس هادی حیدری، جمشید حقیقت‌شناس، نیکنام حسین‌پور، جعفر واحدی، علی خورشیدپور و ابوالفضل صادقی‌نژاد نماینده وزیر و دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان روی صحنه آمدند تا جایزه مدیران هنری برتر بخش «سرزمین من» را اهدا کنند.

ابوذر نوروزی نژاد مدیر هنری برتر استان هرمزگان، فاطمه پری‌نژاد مدیر هنری برتر استان مازندران و محمدجواد زارع مدیر هنری برتر استان فارس به عنوان برگزیدگان معرفی شدند.

همچنین، روزبه حبیبیان از استان کرمانشاه، فاطمه ابراهیمی از بوشهر، بهداد نجفی اسداللهی از تهران، حمید بهجت از آذربایجان غربی، مهدی جعفری از کرمان و علی سلطانی از قم، به عنوان مدیران هنری برتر شایسته تقدیر شناخته شدند.

در بخش «نماینده استان برتر»، اسما حجازی از فارس و مهدی جعفری از کرمان به عنوان برگزیده و وحید سلیمانی از قم و بهارک زرگروفا از البرز شایسته تقدیر شدند.

امیر راد دبیر هنری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در ادامه روی صحنه آمد و گفت: در هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تلاش شد تا جشن همه فعالان از جمله هنرمندان، ناشران و گالری داران باشد. بنابراین در این جشنواره بنا بر حرکت به سوی هنر گذاشته شد، به همین دلیل فعالان این عرصه بدون هیچ وابستگی به جناح یا جایی، مورد پایش قرار گرفتند.

وی بیان کرد: این پژوهش می‌توانست در هر نهاد دیگر و توسط گروهی دیگر انجام شود اما تفاوت این سفارش که از سوی دبیرخانه اتفاق افتاد، امکان به کارگیری نتایج این پایش برای عموم است.

بخش فعالان هنرهای تجسمی

در ادامه نتایج این پژوهش در قالب برگزیدگان بخش پایش فعالان تجسمی به شرح زیر اعلام شد:

حرفه هنرمند در بخش پادکست

علی بختیاری در بخش نمایشگاه گردانی

گالری زیرزمین دستان در بخش گالری‌ها

محمدتقی فرامرزی در بخش ترجمه

رویین پاکباز در بخش تالیف

نشر نظر در بخش انتشارات

سپس بها عبدالحسین مجید نماینده انجمن هنرهای تجسمی عراق به عنوان نماینده مهمانان خارجی حاضر در هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر روی صحنه آمد و از کسب تجربه جدید در این جشنواره تشکر کرد و گفت: امسال اتفاق خوبی در جشنواره هنرهای تجسمی فجر افتاد و آن هم دعوت از مدیران انجمن‌های هنری از کشورهای همسایه بود. ما می‌توانیم سفیر فرهنگی ایران در کشورهای دیگر باشیم.

نکوداشتی برای مفاخر هنرهای تجسمی

در ادامه نوبت به بخش نکوداشت مفاخر هنرهای تجسمی رسید که عبدالکریم حسین‌زاده معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ، محمدمهدی احمدی و اکبر زنجان‌پور روی صحنه آمدند تا از اساتید تقدیر کنند.

سپس، مسعود زنده‌روح کرمانی در رشته عکاسی، محمدرضا ذبیح‌الله‌زاده در رشته مجسمه‌سازی، علی رضاییان در رشته خوشنویسی، فتح‌الله زیارتی در رشته سرامیک و احمد وکیلی در رشته نقاشی، ۵ هنرمندی بودند که در ادامه مراسم مورد تجلیل قرار گرفتند.

نادره رضایی در بخش پایانی مراسم گفت: از همراهان در جشنواره تجسمی فجر و از همکارانم در ماراتن‌های جشنواره‌های فجر تشکر می‌کنم. امیدوارم این جشنواره بتواند مقدمه‌ای برای گام‌های فردا باشد. الان باید کسی اینجا می‌بود که حامی ما در برگزاری این جشنواره‌های فجر بود؛ سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حتما باید می‌بودند اما جلسه‌ای در هیئت دولت داشتند و نتوانستند حضور داشته باشند.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

یادداشت سید محمد سادات اخوی درباره احیای فرهنگسرای نوجوان

فیلم؛ «اردو رمضان»، بزرگترین اردوی خانوادگی تهران

سریال کمدی «خجالت نکش» نوروز پخش می‌شود

اردوی رمضان در فرهنگسرا‌های تهران

«چرچی» برگزیده سال موسیقی شد

آخرین مرحله مسابقه «چالش ۰۳» آغاز شد

اهدای نان در مناطق کم‌برخوردار در برنامه «تنور دلگرمی»

فرهنگسرای «رازی» به «نوجوان» تغییر نام داد

تقدیر نایب‌رییس شورای شهر تهران از جشنواره فیلم «صدر پلاس»

حمایت فرهنگی معیشتی مجتمع فرهنگی هنری نور از خانواده‌های کم‌برخوردار

اکران آنلاین ۴ مستند در نوروز

فیلم؛ نوعروسان در فرهنگسرای خاوران مهمان «اردو رمضان» شدند

فیلم؛ خانواده شهدای منطقه ۱۸ مهمان فرهنگسرای ولاء شدند

فیلم؛ دورهمی خانوادگی روزه‌اولی‌ها در مجتمع فرهنگی خواجوی کرمانی

پرمخاطب‌ترین انیمیشن تاریخ سینمای ایران، راهی اکران آنلاین می‌شود

فیلم؛ «اردو رمضان» در فرهنگسرای تهران

فیلم؛ همخوانی هماهنگ قرآن کانون نوجوانان ثقلین فرهنگسرای معرفت در برنامه «محفل»

فیلم؛ اختتامیه دومین جشنواره فیلم «صدر پلاس» در فرهنگسرای بهمن

برگزاری نخستین نمایشگاه انفرادی عکس مجازی «ایران من»

اردوهای رمضانی ویژه خانواده‌های قرآنی شهر تهران

«وحشی» هومن سیدی از ۲۵ فروردین پخش می‌شود

«میرانا» حماسه هفت‌جلدی منتشر شد

معرفی و تجلیل از برگزیدگان «تصویر سال»؛ رویدادی که دور ایران می‌چرخد

وزیر فرهنگ: نوروز پیام‌آور صلح و همبستگی میان ملت‌هاست

دبیر اسبق جشنواره فیلم فجر درگذشت