کد خبر: ۱۳۱۰۴۷

‌نمایشگاه عکس‌های مضحکه در موزه عکسخانه شهر

برای نخستین بار در ایران و مطالعات پژوهشی تاریخ عکاسی ایران، نمایشگاه عکس‌های طنز و مضحکه دوران قاجار در موزه عکسخانه شهر به روی دیوار می‌رود. این عکس‌ها عمدتا مربوط به دوران ناصری و مظفری است و تعدادی از عکاسان برجسته تاریخ عکاسی ایران آن‌ها را پدید آورده‌اند.

‌نمایشگاه عکس‌های مضحکه در موزه عکسخانه شهر
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر،این نمایشگاه به انتخاب محمدرضا طهماسب‌پور؛ پژوهشگر و محقق حوزه تاریخ عکاسی ایران و کیانوش معتقدی؛ پژوهشگر و مترجم حوزه تاریخ هنر قاجار تدارک و گردآوری شده است. 
در بخشی از متن بیانیه نمایشگاه چنین آمده است: «آن‌چه داستان عکاسی در ایران عصر قاجار را مهم می‌کند، تجربه‌گرایی عکاسان و شکل‌گیری گونه (ژانر)های تازه‌ای بود که در طبقه‌بندی فرم‌شناسانه تاریخ عکاسی جهان قابل مطالعه و تجزیه و تحلیل است. یکی از این ژانرهای نو، عکاسی طنز و مضحکه بود که در بیشتر موارد توسط عکاسان درباری و در فضاهایی چون کاخ گلستان و دیگر باغ‌ها و خانه‌های اشراف و اعیان انجام شده است. در همین راستا و با نگاهی به مجموعه عکس‌های باقیمانده از میانه‌ی عصر ناصری(حدود 150 سال پیش) می‌توان آرام آرام شکل‌گیری جریان‌های نو در عرصه‌ی عکاسی ژانر را مشاهده کرد. در این میان سهم عکاسانی هم‌چون آقارضا عکاس‌باشی، حسینعلی عکاس، میرزا احمد عکاس‌باشی و میرزا ابراهیم عکاس‌باشی ... در فاصله دو دوره ناصری و مظفری، در ثبت و ضبط عکس‌هایی با مضامین طنز و مضحکه بیش از دیگران قابل بررسی است و تلاش‌های ایشان را می‌توان سرآغاز سبکی نو در زمینه‌ی عکاسی در دوره‌ی قاجار به شمار آورد.
نمایشگاه پیشِ رو، بخشی از پروژه‌ی پژوهشی‌ایی است که می‌کوشد تا سبک‌ها و بخش‌های کمتر شناخته‌شده‌ی عکاسی ایران در دوران قاجار را معرفی و مطالعه کند. مجموعه عکس‌های ارائه شده در این نمایشگاه، با تمرکز بر نمونه عکس‌های طنز با محوریت انسان (عکاسی پرتره) گزینش شده و در میان این تصاویر؛ می‌توان اندیشه و سلیقه‌ی عکاسان خوش ذوقی را دید که به دور از رسمِ معمول و عُرف جامعه، به آفرینش و ثبت لحظاتی فراواقعی و غیرمتعارف از زندگی روزمره‌شان پرداخته‌اند و مسیری تازه را در کار با دوربین و رسانه عکس، پیشِ ‌روی مخاطب می‌گذارند. هرچند نباید فراموش کرد که این تصاویر در زمانه‌ای ثبت شده‌اند که ژانر عکاسی طنز نه فقط در ایران، بلکه در سطح بین‌المللی نیز مسیری تازه و ناشناخته بود و از این نظر، دستاورد کار آنان هم‌چنان تا امروز درخور ستایش است.»
این نمایشگاه در روز سه‌شنبه 16 اسفند 1401 ساعت 16 در موزه عکسخانه شهر افتتاح خواهد شد و تا 14 اردیبهشت 1402 دایر خواهد بود. علاقه‌مندان برای تماشای نمایشگاه می‌توانند به نشانی میدان هفتم تیر، میدان بهار شیراز، بوستان بهار شیراز، موزه عکسخانه شهر مراجعه کنند. برای اطلاعات بیشتر نیز با شماره تلفن 88848993 تماس بگیرید.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

نشست ماهانه هنرمندان موسیقی در فرهنگسرای ارسباران

فرهادی دوباره در فرانسه فیلم می‌سازد

اختصاص ۷۵ هزار مترمربع فضای مسقف برای برپایی نمایشگاه کتاب

هفدهمین نشست کانون هنری «دل‌آواز» در فرهنگسرای ابن سینا

کارگاه نقاشی و کاردستی برای کودکان همراه با قصه‌خوانی در خانه‌ فرهنگ باصفا

جواد رمضان‌نژاد رییس «ساترا» شد

انتشار مستندهای برگزیده «سینما حقیقت» در نمایش خانگی

اجتماع بزرگ سوگواری هیئات مذهبی منطقه ۲۲ در مراسم امام‌صادقی‌ها

آیین اختتامیه دومین جشنواره هنر عاماج با معرفی برگزیدگان در برج میلاد برگزار شد

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۲ اردیبهشت‌ماه

برنامه تعطیلی سینماها به مناسبت شهادت امام صادق(ع)

«پاپ» را در این فیلم‌ها ببینید

آیین اختتامیه اولین دوره جشنواره موسیقی باران برگزار شد

برنامه‌های فرهنگسرای سلامت به مناسبت هفته سلامت اعلام شد

تازه‌ترین آمار درباره میزان مخاطبان «پایتخت ۷»

شب شعر سعدی در کتابخانه مصطفی رحماندوست

نمایشگاه مرور آثار اصل هنرمندان کارتونیست خارجی در خانه کاریکاتور ایران

نه دست مانده، نه تاب و توان به پیکر من...

«کارن همایونفر» چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۳ شد / حاتمی‌کیا: کارن، کار خود را کرد!

کارگاه آموزشی «مزاج‌شناسی» در خانه فرهنگ پرواز

نشست نقد و بررسی کتاب «جاناتان مرغ دریایی» در کتابخانه تلاش

صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه

پنجاهمین نشست دورهمی بچه‌کتابخون‌ها با عنوان «ایستگاه سعدی»

درخواست بیش از ۲۳۰۰ ناشر برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران

برپایی اولین بازارچه «کاسبان کوچک» در منطقه ۱۹