کد خبر: ۶۶۱۴۸

آسیب‌شناسی کیفیت آثار و محصولات فرهنگی/6

موسوی: ارتقای اجزا باید در جهت ارتقای کل فرهنگ باشد

مدیر آثار حجمی سازمان زیباسازی شهر تهران معتقد است اگر رشد اجزای فرهنگی یک جامعه هماهنگ و متناسب نباشد منجر به رشد کل فرهنگ آن جامعه نمی‌شود.

سیدمجتبی موسوی در گفت‌وگو با شهر درباره معیارهای کیفیت محصولات فرهنگی اظهار داشت: شاخصه‌های بسیاری می‌توان برای یک محصول فرهنگی باکیفیت تعیین کرد؛ ولی شاید مهم‌ترین آن‌ها میزان اثرگذاری و میزان ارتباطی است که یک محصول فرهنگی می‌تواند با مخاطب و فضای جامعه برقرار کند.

وی ادامه داد: همه اصحاب فرهنگ به نوعی از طریق ابزارهای خاص خود می‌توانند آثار فرهنگی باکیفیتی را عرضه کنند و یک محصول فرهنگی باکیفیت، در هر شاخه فرهنگی و هنری، حداکثر اثرگذاری و بیشترین تعامل را با مخاطب و جامعه هدف خود برقرار می‌کند.

مدیر آثار حجمی سازمان زیباسازی شهر تهران افزود: کیفیت محصول فرهنگی می‌تواند هم به لحاظ ظاهری اهمیت داشته باشد و هم به لحاظ محتوایی. کیفیت ظاهری یک محصول، شاخصه‌های بارز و لایه‌های سطحی یک اثر فرهنگی را تشکیل می‌دهد که قابل لمس کردن و دیدن است و محصول مهارت‌ فرد در به‌کارگیری تکنیک‌های ویژه شاخه فعالیت اوست.

وی گفت: کیفیت محتوایی و درونی یک اثر اما به لایه‌های درونی‌تر و عمیق‌تر آن بازمی‌گردد و شاید در نگاه اول چندان ملموس وقابل دیدن نباشد؛ اما درون‌مایه یک اثر را تشکیل می‌دهد و اتفاقا می‌تواند تاثیرات بیشتری را (مثبت یا منفی) بر مخاطب بگذارد.

نبود مدیریت صحیح امکانات دستگاه‌های فرهنگی را ضایع می‌کند

موسوی درباره موثر نبودن فعالیت‌ برخی دستگاه‌های فرهنگی با وجود امکانات گسترده، اظهار داشت: دلیل آن است که ابزارهای فرهنگی به‌درستی استفاده نمی‌شوند و این نیز به دلیل نبود شناخت کافی و نبود برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح است که منجر به استفاده نادرست از امکانات و دستیابی به نتایج نامطلوب می‌شود.

مدیر آثار حجمی سازمان زیباسازی شهر تهران خاطرنشان کرد: البته این بدان معنا نیست که اراده‌ای برای ایجاد رخداد‌های درخشان فرهنگی در کار نیست؛ اتفاقا این اراده وجود دارد اما شناخت کافی و مدیریت صحیح در این زمینه وجود ندارد و طبیعتا وقتی مدیریت صحیح وجود نداشته باشد، برنامه‌ریزی مناسبی نیز صورت نگرفته و راهکار مناسبی نیز اتخاذ نمی‌شود. انتظار رسیدن به نتیجه موثر از کار بی‌برنامه و بی‌هدف وازروش های نادرست نیز، انتظار بیهوده‌ای است.

وی در پاسخ به این که آیا برای رسیدن به یک مدل در ارتقای کیفیت فرهنگی، نقشه راهی برای مدیران فرهنگی تبیین شده است، گفت: در چشم‌انداز، مباحثی به‌صورت کلی پیش‌بینی و متذکر شده است؛ اما در برنامه‌های اجرایی که ملموس‌تر است و امروز باید عینیت یابد، چنین تبیینی وجود ندارد.

جامعه فرهنگی به یک برنامه‌ریزی جامع نیاز دارد

موسوی درباره علل موفقیت برخی دستگاه‌های فرهنگی نسبت به برخی دیگر، اظهار داشت: فکر می‌کنم شناخت کافی و دغدغه کار و پیشرفت، می‌تواند مسبب رسیدن به اهداف شود و دورنمایی که در این نهادها در نظر گرفته شده، بر این اساس است که در یک شاخه خاص، کجا ایستاده‌ایم، قصد داریم به کجا برسیم و برای توسعه بیشتر چه اقداماتی باید در این زمینه رخ دهد.

وی توضیح داد: در واقع چشم‌انداز، هدف، برنامه‌ریزی مبتنی بر شناخت و دغدغه‌های فردی دست به دست هم می‌دهند تا ما در مسیر درستی قرار گیریم و هر رویدادی بتواند قدمی در جهت پیشرفت باشد.

موسوی برای ارتقای کیفیت آثار، محصولات و فعالیت‌های فرهنگی پیشنهاد کرد: اگر یک برنامه جامع همه‌گیر و کل‌نگر وجود داشته باشد که اهداف فرهنگی و هنری مطلوب کشورمان در آن مدون شده و همه نهادها و مدیران فرهنگی مصمم باشند به آن سمت حرکت کنند، می‌توانیم به پیشرفت فراگیر و همه‌جانبه دست یابیم که هم آحاد جامعه و هم بخش‌های مختلف فرهنگی را شامل شود.

رشد ناهماهنگ اعضا مسبب نقص پیکره اصلی است

وی یادآور شد: یکی از دلایل این که ما در مقاطع یا بخش‌هایی پویایی و تحرک نمی‌بینیم یا در بخش‌هایی این تحرک را شاهدیم، نبود این برنامه جامع است و به‌عنوان مثال در ورزش نیز شاهد این هستیم که یک ورزشکار بر پایه استعداد و پشتکار فردی، به‌صورت مقطعی موفقیت‌هایی را کسب می‌کند و پس از خروج او از گردونه، تا ظهور یک پدیده دیگر در آن زمینه متوقف می‌شویم.

مدیر آثار حجمی سازمان زیباسازی شهر تهران تاکید کرد: نباید تصور کرد فرهنگ یک جامعه می‌تواند به‌صورت بخشی رشد کند، اگر اعضا ناهماهنگ رشد کنند، پیکره رشد مطلوبی نخواهد داشت و رشد اعضا بی‌فایده است. رشد اجزای فرهنگی باید منجر به رشد کل فرهنگ شود.

گزارش خطا
اخبار مرتبط

آسیب‌شناسی کیفیت آثار و محصولات فرهنگی/1

شاکری: فرهنگ ما نیازمند خودباوری‌ست

آسیب‌شناسی کیفیت آثار و محصولات فرهنگی/2

اسرافیلی: مسئولان با اهالی فرهنگ مشورت کنند

آسیب‌شناسی کیفیت آثار و محصولات فرهنگی/3

شاه‌آبادی: اصالت منشاء کیفیت محصول فرهنگی‌ست

آسیب‌شناسی کیفیت آثار و محصولات فرهنگی/4

تجار: اهل فرهنگ دچار فراموش‌کاری نشوند

آسیب‌شناسی کیفیت آثار و محصولات فرهنگی/5

بیابانکی: محصولی تولید کنیم که جامعه به آن نیاز دارد

ارسال نظر
آخرین اخبار
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس
صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۴