کد خبر: ۶۶۸۷۶

آسیب شناسی کیفیت آثار و محصولات فرهنگی/12

مبانی نظری و عملی حوزه فرهنگ با هم منطبق نیست

عضور شوراي عالي فضاي مجازي كشور تصریح کرد: اگر بحث نظری مهندسی‌فرهنگی هرچه زودتر عملیاتی نشود، فاصله جدی و عمیقی بین مبانی نظری و عملی در فعالیت‌های فرهنگی شکل خواهد گرفت که به طورقطع این شرایط معضل آفرین خواهد بود.

احمدرضا دستغیب عضور شوراي عالي فضاي مجازي كشور و نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار شهر، در پاسخ به این سوال که چرا با وجود امکانات وسیع و دستگاه های فرهنگی متعدد و بستر مناسبی که وجود دارد،آثار فعالیت های فرهنگی این نهادها، آنطور که انتظار می‌رود نیست،گفت: یکی از مشکلات اساسی در این حوزه فعالیت موازی نهادهای فرهنگی است و به همین دلیل شاهد تکثر در بخش متولیان فرهنگی هستیم.

وی با بیان این تکثر و تعدد دستگاه های فرهنگی امر مطلوب و مناسبی است، اظهارکرد: اما این که ساماندهی و مدیریت فرهنگی واحد نباشد، می‌تواند مشکلی اساسی در فعالیت‌ها و تولید محصولات فرهنگی ایجاد کند به نحوی که اکنون شرایط فرهنگی کشور به این صورت است و باید برای حل آن تدبیری شود.

محصولات فرهنگی بدون بهره گیری از مطالعات علمی و نقد سازنده تولید می‌شوند

دستغیب افزود: در حال حاضر قرارگاهی برای جهت دهی به جبهه فرهنگی وجود ندارد و هریک از مراکز بدون بهره گیری از مطالعات علمی و نقد سازنده در حال تولید محصولات فرهنگی هستند.

عضور شوراي عالي فضاي مجازي كشور تصریح کرد: بنابراین فاصله گرفتن از بنیادهای علمی و دانشگاهی و عدم تصمیم گیری و مدیریت واحد از جمله علت های اصلی به وجود آمدن این شرایط و به تبع آن کاهش سطح کیفیت محصولات فرهنگی است.

دستغیب یادآور شد: پیش از این در مجلس هفتم برای ساماندهی این وضعیت تدبیری صورت گرفت تا بتوانیم در حوزه تصمیم گیری و مدیریت به صورت واحد عمل کنیم و سیاست گذاری های مشخصی در این عرصه داشته باشیم اما این طرح به دلیل این که شورای عالی انقلاب فرهنگی به آن ورود پیدا کرد، رها شد.

وی گفت: متاسفانه در حال حاضر نیز پس از سال ها که قرار شده است در حوزه مهندسی فرهنگی تدبیری شود، هنوز خروجی در این زمینه نداریم. اگر بحث مهندسی فرهنگی بخواهد به این شکل در نظر و مبانی نظری ادامه و گسترش پیدا کند اما عملیاتی نشود، یک فاصله جدی و عمیق بین مبانی نظری و عملی در فعالیت‌های فرهنگی شکل خواهد گرفت که به طورقطع این شرایط آسیب‌زا و معضل آفرین خواهد بود و مبانی نظری به تنهایی نمی تواند، مشکلات حوزه فرهنگ را حل کند.

عضور شوراي عالي فضاي مجازي كشور با بیان این که در حال حاضر ما نتوانسته ایم مبانی نظریمان را عملیاتی کنیم، تاکیدکرد: ضروری ست بحث نظری مهندسی فرهنگی هرچه سریع تر به نتیجه مشخصی برسد و وارد مباحث عملی شویم.

وی افزود: باید مبانی نظری در حال تدوین در مهندسی فرهنگی با واقعیت بیرون جامعه منطبق شود تا بتوانیم در حل مشکلات و نابسامانی های موجود در حوزه فرهنگ و تولید محصولات فرهنگی موثر عمل کنیم. اما اکنون این دو باهم تطبیق ندارد و در دو فضای جدا از هم دنبال می شود.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

نشست ماهانه هنرمندان موسیقی در فرهنگسرای ارسباران

فرهادی دوباره در فرانسه فیلم می‌سازد

اختصاص ۷۵ هزار مترمربع فضای مسقف برای برپایی نمایشگاه کتاب

هفدهمین نشست کانون هنری «دل‌آواز» در فرهنگسرای ابن سینا

کارگاه نقاشی و کاردستی برای کودکان همراه با قصه‌خوانی در خانه‌ فرهنگ باصفا

جواد رمضان‌نژاد رییس «ساترا» شد

انتشار مستندهای برگزیده «سینما حقیقت» در نمایش خانگی

اجتماع بزرگ سوگواری هیئات مذهبی منطقه ۲۲ در مراسم امام‌صادقی‌ها

آیین اختتامیه دومین جشنواره هنر عاماج با معرفی برگزیدگان در برج میلاد برگزار شد

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۲ اردیبهشت‌ماه

برنامه تعطیلی سینماها به مناسبت شهادت امام صادق(ع)

«پاپ» را در این فیلم‌ها ببینید

آیین اختتامیه اولین دوره جشنواره موسیقی باران برگزار شد

برنامه‌های فرهنگسرای سلامت به مناسبت هفته سلامت اعلام شد

تازه‌ترین آمار درباره میزان مخاطبان «پایتخت ۷»

شب شعر سعدی در کتابخانه مصطفی رحماندوست

نمایشگاه مرور آثار اصل هنرمندان کارتونیست خارجی در خانه کاریکاتور ایران

نه دست مانده، نه تاب و توان به پیکر من...

«کارن همایونفر» چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۳ شد / حاتمی‌کیا: کارن، کار خود را کرد!

کارگاه آموزشی «مزاج‌شناسی» در خانه فرهنگ پرواز

نشست نقد و بررسی کتاب «جاناتان مرغ دریایی» در کتابخانه تلاش

صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه

پنجاهمین نشست دورهمی بچه‌کتابخون‌ها با عنوان «ایستگاه سعدی»

درخواست بیش از ۲۳۰۰ ناشر برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران

برپایی اولین بازارچه «کاسبان کوچک» در منطقه ۱۹