آسیبشناسی کیفیت آثار و محصولات فرهنگی/17
افتخاری: ارتقای فرهنگ نیازمند بودجه قابل توجهی است
لاله افتخاری گفت: رضایت بخش نبودن خروجی های فرهنگی در کشور عوامل متعددی از جمله اجرای سلیقه ای قانون، نبود متولی مشخص در بخش فرهنگ و ضعف نیروی انسانی، نبود برنامه ریزی سیستماتیک و کسری بودجه دارد.
دبیر اول کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: ما در عین حال که وزارت ارشاد داریم به موازات آن در سایر ساختارهای حکومت دستگاه های و متولیان بسیار دیگری نیز در این حوزه داریم که در ذیل برنامه های وزارت ارشاد نمی گنجند. این بدین معنی است که متولی شفاف و خاصی در راس هرم و برنامه های فرهنگی کشور به منظور تنظیم امور نداریم تا سایرین بخواهند تبعیت کنند.
اجرای سلیقه ای قانون به فرهنگ آسیب می رساند
این عضو کمسیون فرهنگی تصریح کرد: در کشور شورای فرهنگ عمومی داریم اما باید برنامه داشته باشد تا بتواند تاثیر گذار باشد. در برخی از موارد ما نیاز به قانون داریم، در برخی از موارد نیز قانون وجود دارد اما یا اجرا نمی شود، یا به صورت دقیق اجرا نمی شود و یا به صورت سلیقه ای اجرا می شود. به همین دلیلسیاستگذاری ها بر اساس اعتقادات و سلایق شخصی است و این امر مشکلاتی را ایجاد می کند.
وی افزود: از سوی دیگر برای بخش فرهنگ بودجه های مناسبی تخصیص داده نمی شود. در برخی از بخش های دولتی بودجه تا بیش از 40 درصد افزایش داشته اما در بخش فرهنگ 30 درصد کاهش بودجه داشته است، این گونه تصمیم گیری ها قطعا اثر گذار است.
وی با تاکید بر این که فرهنگ نقش نرم افزاری دارد تصریح کرد: به دلیل نرم بودن این مقوله نیاز به برنامه ریزی دقیق و جدی ضروری است. اما متاسفانه نه دستگاه های نظارتی به دقت آن را نظارت و رصد می کنند و نه دستگاه های اجرایی آن را به درستی اجرا می کنند.
حمایت های پراکنده از بخش خصوصی آسیب رسان است
افتخاری عنوان کرد: نهادهای خصوصی با وجود این که در بخش فرهنگ محصولات خوبی را ارائه داده اند اما متاسفانه از حمایت های پراکنده و مقطعی برخوردارند، این شیوه حمایتی خود آسیب رسان است.
این نماینده مجلس علت حمایت های پراکنده از بخش خصوصی در حوزه فرهنگ را به قانون گذاری مربوط دانست و گفت: شخصا معتقدم اگر اصل 44 به خوبی اجرا شود در بحث فرهنگ تصدی گری سهم بخش خصوصی می شود و دولت در این زمینه نظارت می کند.